ZVANIČNO: Kurtoa u Realu, Kovačić u Čelsiju

Čekalo se dugo, a sada je i zvanično: Tibo Kurtoa je novi golman Real Madrida, dok će Mateo Kovačić otići u Čelsi na jednogodišnju pozajmicu bez prava otkupa.
Objavljeno: 09. 08. 2018 - 08:17 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kada je transfer belgijskog golmana u pitanju, procjenjuje se da je on "težak" između 35.000.000 i 40.000.000 eura.

I Čelsi i Real Madrid su ove vijesti objavili na svom zvaničnom sajtu, tako da više nema dileme.

Dugo su Plavci iz Londona zatezali oko transfera Kurtoe, čekali su da prvo nađu zamjenu, ali je ubacivanje Kovačića u priču dodatno omekšalo ljude sa Stamford Bridža. A Kurtoa je tako ispunio svoj san i potpisao za Real na šest godina! Dakle, do 2024. godine.

On je bio izričit u želji da želi da ide u Real, u Madridu su mu i djeca, a da bi pogurao transfer odbio je da trenira sa Plavcima i započeo je neku vrstu štrajka. I menadžer je izvršio pritisak i transfer je realizovan.

Real Madrid je ovoga ljeta želio da dovede golmana A klase i u tome je uspio. Prva želja je bila Alison iz Rome, ali je on završio u Liverpulu. Real se potom okrenuo Kurtoi i uz želju ovog golmana da obuče bijeli dres uspio da ga dovede u prijestonicu Španije i potpiše na čak šest sezona.

Sa druge strane Čelsi je pored sasvim dobrog obeštećenja (posebno jer je Kurtoa odbio novi ugovor) dobio i Matea Kovačića na godinu dana.

Kovačić nije bio zadovoljan ulogom u Real Madridu, Čelsiju je bio potreban takav igrač tako da će njegovim dovođenjem Mauricio Sari biti veoma zadovoljan. Ovako bismo mogli da imamo i domino efekat u vidu odlaska Tijemuea Bakajoka u Milano na pozajmicu, a u Čelsi će doći Kepa Arizabalaga za 80.000.000 iz Atletik Bilbaa.

Komentari: 0

Novi komentar