SD Cetinje: Održati javnu raspravu o nacrtu PP NP "Skadarsko jezero"

Apel Ministarstvu održivog razvoja i turizma

Socijaldemokrate Cetinja apeluju na nadležne u Ministarstvu održivog razvoja i turizma da, narednih dana, i na Cetinju održe javnu raspravu o Nacrtu Prostornog plana posebne namjene NP „Skadarsko jezero“.
Objavljeno: 09. 08. 2018 - 11:03 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Prosto je nevjerovatno da su namjere MORT-a bile da javna rasprava o ovako važnom dokumentu, traje samo 20 dana, i to u vrijeme godišnjih odmora, sa održavanjem jednog okruglog stola u Podgorici.

Zalaganjem predsjednika SO Bar, Mića Orlandića, predstavnici MORT-a, iako to prvobitno nijesu planirali, juče su održali javnu raspravu povodom ovog pitanja i u Baru, što je sasvim logično, budući da značajan dio teritorije opštine Bar obuhvata područje NP „Skadarsko jezero“.

Sigurni smo da je i predstavnicima MORT-a sasvim jasno da se Nacrt Prostornog plana posebne namjene NP „Skadarsko jezero“, možemo slobodno reći, najviše tiče Cetinjana, a prvenstveno stanovnika Riječke nahije, koji su direktno zainteresovani za ovaj Nacrt.

Stoga, očekujemo da MORT uvaži zahtjev Opštine Cetinje, koji im je dostavljen proteklih dana i da, shodno tome, i na Cetinju održe javnu raspravu na ovu temu.

Zbog toga još jednom apelujemo da Ministarstvo do kraja roka koji je predviđen za javnu raspravu o ovako važnom dokumentu, uvaži realne potrebe Cetinjana i obavijesti ih o terminu održavanja javne rasprave o ovom izuzetno značajnom pitanju".

Komentari: 0

Novi komentar