ULCINJ

NREKIĆ: Sezona bolja od prošlogodišnje

Prema pokazateljima iz sekretarijata, službi, javnih preduzeća i Turističke organizacije, sezona u Ulcinju je bolja od prošlogodišnje, a nadležni organi uložiće maksimum da ona do kraja protekne u najboljem redu.
Objavljeno: 09. 08. 2018 - 11:17 Promjenite veličinu teksta: A A A

To je glavni zaključak proširenog kolegijuma Skupštine Opštine tog grada, na kome su razmatrani dosadašnji rezultati.

„Možemo biti zadovoljni posjetom turista, te ponudom koju Ulcinj nudi. I pored toga, uočene su brojne nepravilnosti naslijeđene još iz ranijih godina“, konstatovao je predsjednik opštine, Ljoro Nrekić.

Kako je precizirao, izraženo zauzimanje javnih površina iznošenjem stolica i stolova ispred ugostiteljskih objekata, te postavljanje štandova bez odobrenja. Među ključnim problemima su iznošenje smeća van termina predviđenog za odvoz otpada, kao i nepropisno parkiranje vozila, čime je ometeno kretanje pješaka. Problem predstavlja neprijavljivanje gostiju i izbjegavanje plaćanje boravišne takse, ali i preglasna muzika - ne samo noću, nego i danju.

„Lokalna uprava je odlučna da stane na put ovim negativnim pojavama i upozorava stanodavce, organizatore muzičkih programa i sve koji se bave bilo kojom djelatnošću da se moraju striktno pridržavati zakonskih propisa. Lokalna uprava, u saradnji sa državnim organima, zavešće red i osigurati da se građani i turisti osjećaju ugodno prilikom boravka u Ulcinju“, zaključio je Nrekić.

Komentari: 2

Nasa

09. 08. 2018 - 13:02

Nazalost, nije istina, a treba pitati ljude koji se bave turizmom. U H.Novom kazu da je slabije 30-40% nego prosle godine. Guzva je jedino u Becicima i Budvvi,koji su pretvoreni u vasar, sa paradajz turistima, poput Sutomora nekad.
Od JADRANA do SJEVERA

09. 08. 2018 - 17:19

Ulcinj 09.08.2018 , imam 45 ležaja luxuzno opremljeni momentalno imam 8 gosti , na isti dan 09.08 2017 imao sam 35 gosti ,MALO JE REĆI SRAM VAS BILO.
Novi komentar