KOŠARKA - EP

Savović: Cilj opstanak u A diviziji

Cilj kadetske košarkaške reprezentacije Crne Gore na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu biće opstanak u A diviziji, kazao je selektor Slobodan Savović.
Objavljeno: 09. 08. 2018 - 13:53 Promjenite veličinu teksta: A A A

Crnogorski košarkaši u petak počinju nastup na Evropskom prvenstvu za igrače do 16 godina.

"Očekivanja i ujedno cilj je da se izbori opstanak u A diviziji, siguran sam da to ova generacija može da ostvari, a sigurno da ćemo dati sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat", rekao je Savović.

On je istaka da su pripreme odrađene odlično i da su svi igrači pokazali ogromnu želju i volju da se dokažu.

"Imali smo dovoljno vremena da se uigramo i da postignemo neophodni nivo za predstojeće prvenstvo. Postoji žal za određenim igračima koji nisu bili u mogućnosti da se odazovu iz zdravstvenih razloga, prije svega mislim na Vukčevica i Pešića koji je bio sa nama na početku priprema, ali i pored velike želje nije mogao da nastavi zbog problema sa ahilovom tetivom", kazao je Savović.

Crnogorska reprezentacija igraće u grupi sa Izraelom, Slovenijom i Litvanijom, koja će joj biti i prvi rival.

"Pregledali smo sve rivale u grupi, siguran sam da neće biti lako, ali isto tako vjerujem u kvalitet naše reprezentacije i da možemo da igramo sa svima. U grupi treba obezbjediti što bolji rezultat i spremiti se za četvrtu utakmicu, osminu finala, gdje pobjeda donosi borbu za medalju, a poraz borbu za opstanak", rekao je Savović.

On je naglasio da će rival u osmini finala biti reprezentacija iz grupe B.

"U grupi B Španija i Srbija kao domaćin su sigurno favoriti, bilo bi dobro kada bi ih izbjegli u tom ukrštanju, mada nema lakih protivnika, na nama je da se spremimo za svaku utakmicu i pokušamo da ostvarimo sto bolji rezultat", kazao je Savović.

CRnogorska kadetska reprezentacija prošle godine osvojila je srebro na Evropskom prvenstvu u Podgorici.

"Nema pritiska i osvajanje srebra na prošlogodišnjem prvenstvu za ovu generaciju predstavlja samo motiv, siguran sam u to. Znam da su momci svjesni tog uspjeha i da će to iskoristiti da daju maksimum na ovogodišnjem prvenstvu", zaključio je Savović.

Duel protiv Litvanije u petak počeće u 16 sati. 

Komentari: 0

Novi komentar