Zadržali isti tim

Niko kao Totenhem – prvi put u istoriji bez pojačanja

Fudbalski klub Totenhem prvi je klub u istoriji engleskog šampionata koji nije doveo nijednog igrača tokom ljetnjeg prelaznog roka.
Objavljeno: 09. 08. 2018 - 21:12 Promjenite veličinu teksta: A A A

Istorija datira od 2003. godine, kada je ustanovljen ljetnji prelazni rok Premijer lige.

Navijači Totenhema, ali i ostali fudbalski fanovi, sigurno se nisu nadali ovakvom ispisivanju istorije ekipe koja je prošlu sezonu završila na visokom trećem mjestu.

Od nastanka ljetnjeg prelaznog roka 2003. godine svaki tim najeltinijeg klupskog takmičenja na Ostrvu doveo je barem jednog igrača, bilo skupog ili jeftinog, ključnog ili nebitnog, ali Totenhemova politika ove godine bila je nesvakidašnja.

Sparse očekuje selidba na novi stadion vrijedan 850 miliona funti, a na njemu neće moći da predstave nijednog novog fudbalera.

Ekipa Maurisija Poćetina ne samo da nije dovela, već nije ni prodala nijednog igrača koji je bio okosnica prošlosezonskog tima.

"Srećan sam što smo zadržali cijelu ekipu. Mislim da je klub uradio fantastičan posao kada je produžio ugovore igračima, kao npr. Hariju Kejnu. On je samo jedan primjer, a ima ih više", izjavio je Poćetino.

Totenhem je najbliži bio dovođenju Džeka Griliša iz Aston Vile, ali im nije prihvaćena ponuda od 25 miliona funti, pa su olako odustali od dovođenja engleskog ofanzivnog veznog.

Komentari: 0

Novi komentar