Italijanski medij ,,Republika“ objavila snimak akcije zaplijene 20 tona hašiša

Gdje je sve bila sakrivena droga od 65 miliona eura

Italijanski mediji objavili su video snimak akcije zaplijene 20 tona hašiša vrijednog 65 miliona eura, a u kojoj je uhapšeno 11 Crnogoraca, prenosi rimska ,,Republika“.
Objavljeno: 10. 08. 2018 - 06:25 Promjenite veličinu teksta: A A A

Na snimku se vidi presrijetanje broda ,,Venus“ i istovar hašiša u Luci u Plaremu. Istražni sudija Marko Gaeta potvrdio je da su uhapšeni Marko Borozan, Uglješa Kovačević, Vladimir Živković, Srđan Matijević, Stanko Tomičić, Ljubomir Bakočević, Milan Kovačević, Dragoljub Mrgudović, Vladimir Lipovina, Božidar Barović i Velimir Latković. Hapšenje je pozdravio i ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini, koji je najavio da će borba protiv trgovine narkotika biti jedan od prioriteta Vlade. Pregledom broda ,,Venus“, koji je iz Maroka krenuo za Libiju, italijanska policija je prošle nedjelje u skrivenim prostorijama - štekovima pronašla ukupno 20 tona hašiša.

Iz crnogorske policije u srijedu su zvanično saopštili da je do realizacije ove velike akcije došlo na inicijativu naše policije, koja je sve informacije proslijedila američkoj agenciji DEA i kolegama iz Italije. - Prve informacije potekle su od službenika crnogorske policije – kazao je na konferenciji za medije pomoćnik Uprave policije Enis Baković.

Baković je naveo da je ova zapljena hašiša najveća u regionu u posljednje vrijeme. Istakao je da značaj ove akcije jer pokazuje odlučnost crnogorske policije da suzbije aktivnosti kriminalnih grupa. Kako je rekao, u narednom periodu fokus djelovanja biće borba protiv organizovanog kriminala i jačanje međuinstitucionalne saradnje, prije svega sa Tužilaštvom.

Komentari: 0

Novi komentar