Luka Bar

Odbor direktora nije prihvatio izvještaj o radu i rezultatima poslovanja

Odbor direktora Luke Bar, je na sjednici održanoj danas, razmatrao, između ostalog, Finansijske iskaze i Izvještaj o radu i rezultatima poslovanja za prvih šest mjeseci 2018. godine.
Objavljeno: 10. 08. 2018 - 15:13 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Odbor direktora nije prihvatio predmetni izvještaj, zato što nije ostvaren rezultat u skladu sa Biznis planom, a zbog iskazane sumnje u vjerodostojnost datih finansijskih iskaza, sprovešće se vanredna revizija poslovanja za prvih šest mjeseci 2018. godine", piše u saopštenju.

Uz to, kako se navodi, "u cilju zaštite interesa zaposlenih", Odbor direktora je donio odluku o kreditnom zaduženju i, takođe, zadužio izvršni menadžment da se, u najkraćem roku, realizuje Sporazum  o isplati razlike zarada /poravnanje/ za period 2009.-2016. godina, za sve zaposlene i bivše zaposlene, kojima to pravo pripada.

Novi mandat u bordu Luke, u ime države, dobili su nedavno dosadašnji članovi Anđelko Lojpur (predsjednik), Borislav Lalević, Branislav Branković, Sead Delalić i Aleksandar Jovović kao predstavnik manjinskih akcionara.

Od 1. vagusta prošle godine izvršni direktor Luke je Zarija Franović a pojedini mediji spekulišu da bi on uskoro mogao biti smijenjen.

 

 

Komentari: 10

Boro macak

10. 08. 2018 - 15:59

A sto je Odbor radio do sada. Ko sjedi u njega. Dje ta inf.
Porto2

10. 08. 2018 - 16:49

Vjerovatno se pokazalo da je Revizorski odbor uradio kvalitetnu kontrolu, cim Bord nije prihvatio zvanicne bilanse...Da mi je znati kolika je razlika u izvjestaju Revizorskog odbora i zvanicnog Zarijinog izvjestaja :)
Bombas_Jovica

10. 08. 2018 - 19:17

Bitno je da se sacuva Luka.Nemojte slucajno napisati kolika je razlika izmedju ta dva izvjestaja da se Luka ne ugasi :)
Zo-Zo

10. 08. 2018 - 19:53

A jedno meleon razlike, znajuci Zakicu :)
Mila_draga

11. 08. 2018 - 09:09

Odavno je trebalo čistku napraviti u AD.Nego ni sad nije kasno.Cijeli menadzment na celu sa Zarijom, je kriv za ovakve izvjestaje.Odavno su presli prag morala i sad im nije problem da "oblikuju" kako hoce. Stida nemaju.Naprotiv, to smatraju vrlinom i fleksibilnošcu.A najbitnije im je laskati direktoru jer on voli da je stalno u pravu.Samo vanredna revizija moze da razrijesi da li su bilansi sa "+" ili sa "-".
Peka

11. 08. 2018 - 09:51

Nemoguce! Da takav expert kao sto je Franovic podbaci? Ima li sile koja moze pomoci da se ta osoba skloni sz direktorskih pozicija i konacno sjase sa grbace naroda, posle svega sto je radio dje god da je radio? Zar vam Zeljeznica nije bila pokazatelj o kakvom mozgu je rijec...
CiNick

11. 08. 2018 - 11:26

Kakav je to "Odbor direktora" koji se nešto ijedi na menadžment? Zar direktori nijesu menadžment? Ili su zaduženi samo za fotelje i apanaže?
Razlika...

11. 08. 2018 - 14:44

...je uzmedju ta dva menadzmenta.Izvrsni je tu da radi u skladu sa zakonom i da sprovodi strategiju, ali Franovic "ne cuje" dobro na lijevo uvo, a i desno je pocelo da mu otkazuje...pa kad mu reču - po zakonu, on razumije "po zaklonu" a tamo u selo im je to bila lozinka, kad nesto ukradu, da se skriju i onda su se i na selo pravili, poslije toga, da je sve u redu i pozivali narod po principu "Drž'te lopova !". To je profil nesto ka ova "komsinica" u Donju Goricu, sto je trovala pse komsijama i pravila se da je sve normalno, dok je kamera nije snimila.Pa i ovoga su "odredjene kamere" snimile.
Bar-Luka

11. 08. 2018 - 14:57

Zarija Franovic je napravio mnogo za Luku u dosadasnjem mandatu. Ima podrsku radnika i gradjana Bara. Pozdrav
Ima podrsku biraca...

11. 08. 2018 - 16:44

...ali imao je i onaj iz ZIB-a pa se danas niko na njega ne okrece...a kad shvate sto je napravio i da radnici s jedne strane jedva sastavljaju kraj sa krajem, dok on lopinga...onda ce mu smanjiti podrsku "preko noci"...a ta legija privilegovanih sto ga sad voli ostavice ga na cjedilu, jer ga vole samo iz interesa.
Novi komentar