Zgrada za Ministarstvo odbrane i Vojsku

Krov nad glavom dobiće 68 zaposlenih

Na lokaciji „Rsojevica“ u Danilovgradu očekuje se da do kraja oktobra počne gradnja stambene zgrade za zaposlene u Ministarstvu odbrane i Vojske Crne Gore - kazao je Pobjedi izvšni direktor Stambene zadruge ,,Odbrana“ Mladen Burić.
Objavljeno: 11. 08. 2018 - 07:55 Promjenite veličinu teksta: A A A

Zadrugarima će biti omogućeno kreditiranje za kupovinu stanova pod povoljnim kamatnim i drugim bankarskim uslovima i u tom cilju su već počeli pregovori sa poslovnim bankama.

PROJEKAT

- Zadruzi je ustupuljen i glavni projekat za stambenu zgradu na ovoj lokacij koji je usaglašen sa Zakonom o planiranju prostora i izgradnji objekata - kazao je Burić, naglasivši da je tim projektom predviđena izgradnja stambene zgrade od 68 stanova i to sedam jednosobnih, 54 dvosobnih i sedam trosobnih.

Inženjerijska jedinica Vojske Crne Gore, prema njegovim riječima, obavila je uklanjanje krupnog i sitnog rastinja sa građevinske parcele. - Naša očekivanja su da građevinski radovi otpočnu odmah nakon izbora najpovoljnijeg izvođača, što bi realno moglo biti do kraja oktobra ove godine - ističe Burić.

Kako napominje njihovi planovi su bili da izgradnja već uveliko teče i da radovi do sada budu u poodmakloj fazi, ali oktobra prošle godine je donešen novi Zakonom o planiranju prostora i izgradnji objekata koji im je nametnuo obavezu prilagođavanja i ponovne revizije glavnog projekta. - Paralelno sa ovim aktivnostima Zadruga planira da obezbijedi finansijska sredstva za izradu projektne dokumentacije i obezbjeđenje građevinske parcele za izgradnju stambene zgrade u Podgorici, o čemu Ministarstvo odbrane Crne Gore ima pozitivan stav i obećavajuće najave - naglašava naš sagovornik.

Komentari: 0

Novi komentar