Sindikat tvrdi da se nastavlja odliv ljekara

KCCG napustio i dr Knežević

Klinički centar napustio je i specijalista otorinolaringologije dr Vladan Knežević – saopštili su iz Sindikata doktora medicine.
Objavljeno: 11. 08. 2018 - 08:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako je juče saopšteno, Klinički centar napustilo je i internista i jedini gastroenterolog koji je radio dijagnostičko-terapijsku proceduru ERCP (metoda prikaza žučnih vodova), Velimir Milošević.

Kako su objavili na svojoj fejsbuk stranici, dr Milošević će novi radni odnos zasnovati u Sloveniji, a dr Knežević u privatnoj zdravstvenoj ustanovi u našoj zemlji.

Iz ovog Sindikata u više navrata su upozoravali da problem odliva ljekara treba što prije rješavati, kako ne bi došlo do ugrožavanja funkcionisanja zdravstvenih ustanova. Prema njihovim podacima, u posljednje četiri godine javno zdravstvo napustilo je više od 100 ljekara. Na svojoj fejsbuk strani do sada su objavili spisak od 101 doktora

Komentari: 3

marko m

11. 08. 2018 - 10:27

dobri pravnici dobri ekonomisti bjeze iz drzavne uprave glavom bez obzira i to pocinje da se osjeca, drzava ce da gubi sporove pred sudovima, zbog gresaka koji ce da budu ucestaliji sve ce vise drzavnih organa da bude na udaru razlicitih advokatskih kancelarija... Vlada mora sprijeciti odliv kadrova, kako ljekara tako i ostalih kadrova sirom drzavne uprave. Opozicija ne forsira ove teme, jer su im glavna pitanja crkva, kosovo i ostale gluposti, a ne one teme koje neposredno uticu na kvalitet zivota...dobar dio nevladinog sektora tako i medija nijesu svjesni ovih stvari tako da i oni nijesu na visini zadatka....
PUŠTITE

11. 08. 2018 - 11:49

doktore da idu đe misle da im je bolje. Imau veliku platu, ne smetaju im prijatelji, ne zapitkuju ih komšije ništa, imaju punu slobodu, nemaju prijatelja ni drugova, puni su para. TRT.
ZIJO.

11. 08. 2018 - 17:57

Ne znaš je li veći "TRT" poć ili ostat.
Novi komentar