Svjedočio sin ubijenog advokata Ognjanovića

"Ubio mi je oca, držao me na nišanu, pa pobjegao"!

Ubica advokata Dragoslava – Miše Ognjanovića držao je i njegovog sina Petra na nišanu pet sekundi, i to u momentima kada je Petar svog već mrtvog oca držao u naručju. U šestoj sekundi je spustio pištolj, okrenuo se i pobjegao.
Objavljeno: 11. 08. 2018 - 09:03 Promjenite veličinu teksta: A A A

O paklenih pet sekundi u kojima se ubica premišljao da li da puca i u Mišinog sina, jedinog svjedoka zločina, Petar Ognjanović je dao izjavu u policiji.

„Otac i ja smo izašli iz automobila i krenuli ka zgradi kada nam je ubica prišao. Iznenada je pucao u mog oca. Nisam ni osjetio da je jedan metak i mene pogodio u šaku. Moj otac je pao, ali je još bio živ kada se ubica okrenuo i otišao. Ja sam se sagnuo do oca i podigao ga uspravno. Bio je živ, vikao sam: ‘Tata, tata’. Ubica je već bio otrčao od nas, ali se vjerovatno tada okrenuo i pogledao nas. Vidio je da je moj otac još živ i onda se vratio. Da nastavi…

Pucao je u mog oca ponovo, i to dok sam ga držao podignutog u naručju. Ne znam koliko hitaca je ispalio. Pet, vjerovatno. Osetio sam kako se tijelo mog oca trza. Onda je ubica okrenuo pištolj ka meni. Držao ga je uperenog u moju glavu. Pet paklenih sekundi. Pet sekundi očaja. Bio sam siguran da će pucati, da će ubiti i mene. Gledali smo se u oči, a onda je spustio ruku u kojoj je držao pištolj, okrenuo se i otrčao“, ispričao je Petar policajcima koji rade na istrazi ubistva njegovog oca, čuvenog beogradskog advokata, prenose Novosti.

petar-ognjanovic

Istraga zločina nad advokatom koji je 28. jula ubijen ispred zgrade u Ulici antifašističke borbe na Novom Beogradu i dalje se kreće u dva pravca, a oba su vezana za Ognjanovićevog najvažnijeg klijenta Luku Bojovića, koji od 2012. godine u španskoj Valensiji izdržava kaznu od 18 godina zatvora.

Ognjanović duže od decenije zastupa Bojovića u svim postupcima koji su vođeni protiv njega u zemlji i inostranstvu.

Jedan pravac istrage usmjeren je ka krvnoj osveti, koju Luka i njegov klan od 2009. godine vode sa crnogorskim porodicama Danilović i Šaranović, a drugi ka Lukinoj povezanosti sa škaljarskim klanom i njihovom ratu sa suprotstavljenom kavačkom ekipom. U oba pravca istrage, prema ekskluzivnim saznanjima „Ekspresa“, pojavili su se novi detalji koji su od velikog značaja za rasvjetljavanje surovog zločina.

Provjerene informacije do kojih je došla policija ukazuju na to da se poslije ubistva Slobodana Šaranovića na nastavak krvne osvete usmjerene ka Bojovićevom klanu zakleo jedan od velikih crnogorskih bosova.

misa-ognjanovic-1

Policija ipak još nije utvrdila da li iza ubistva advokata Ognjanovića stoje Šaranovićevi saradnici ili kavački klan, s kojim Luka Bojović ratuje kao saradnik suparnika iz škaljarskog klana. Ispituje se i mogućnost da je ubistvo posljedica sukoba unutar Bojovićevog klana, kao i da iza toga stoji novi rat sa starim beogradskim klanom za tržište narkotika u Srbiji.

Policija je, međutim, sigurna jedino u to da je ubistvo beogradskog advokata izvršio profesionalac kome je izvršenje ovog zločina plaćeno.

U oba rata koji Bojovićev klan vodi, za ubistva su angažovani profesionalci, oni kojima takav zločin nije prvi. U većini slučajeva su za ubistva angažovani plaćenici iz regiona. Tako da pretpostavljamo da ubica nije iz Srbije, već iz neke od zemalja u okruženju, kao i da mu je plaćeno za zločin izvršen u Beogradu“, kaže sagovornik „Ekspresa“.

FOTO: Novosti.rs, RAS Srbija

 

Komentari: 1

vesko nk

11. 08. 2018 - 09:24

A zlocin iz strasti.Meni je misica sujmiva i prazna prica sina jer mu je 5sek. bio uperio pitolj u glavu.
Novi komentar