Đukanović čestitao Dan opštine

Mojkovac jedna od tvrdih uporišnih tačaka moderne Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 13. avgusta-Dana Opštine Mojkovac predsjednicima Opštine i Skupštine Ranku Mišniću i Dragomiru Mrdaku, odbornicima Skupštine Opštine, svim građanima Mojkovca i učesnicima svečane sjednice.
Objavljeno: 12. 08. 2018 - 11:10 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Istorija Mojkovca, kao neodvojivi dio slavne crnogorske istorije, koji je nekada predstavljao trgovačko i rudarsko čvorište ovog dijela Balkana, ovjekovječena je veličanstvenom žrtvom Mojkovačke bitke, simbolom vjekovne crnogorske borbe za slobodu, koja je svoj puni smisao i izraz dobila obnavljanjem države mirnim putem prije dvanaest godina”, navosi Đukanović u čestitki.

Naglašava da je u tim procesima Mojkovac postao jedna od tvrdih uporišnih tačaka moderne Crne Gore, najmlađe članice NATO alijanse, i zemlje kandidata na pragu Evropske unije, važnog faktora regionalne stabilnosti.

“Evidentan napredak koji je vaša opština ostvarila poslednjih godina istovremeno je i prepoznatljiv pokazatelj ispravnosti kursa naše državne politike. Siguran sam da će i u novoj fazi u kojoj ćemo se fokusirati na dinamičniji ekonomski i institucionalni razvoj radi dostizanja evropskog kvaliteta života za naše građane, Mojkovac sa svojim prirodnim potencijalima i sa svojim ljudima, imati posebno zapaženo mjesto i ulogu u svim vašim progresivnim nastojanjima možete računati na punu podršku sa nivoa Države”, ističe se u čestitci Đukanovića.

Komentari: 3

Mojkuwac

12. 08. 2018 - 17:52

Sad si ponosan na Mojkovacku bitku,a tvoji je pljuju dje stignu? A da je MK uporiste ove drzave,jeste zato je i nikakva.UDBA,policija,sve su poklopili ti necivilizovani gornjaci. Od najvecih srba su postali turbodukljani. Ne smeta mi,neka budu sto hoce ali su seljaci uprkos svim parama sto pokradose,glume neko cojstvo,a po onu rabotu kod strika idu. Koga god sam upoznao odatle,teski smrad i oportunista. Gu.ice daju za polozaj
VERU ZA VEČERU

13. 08. 2018 - 05:54

Tex jako realan i decidan, Pa 90 %: pravoslavnih u CG su do 2006 bili MILOSEVICEVI ađutanti i veliko SRBI , A najvise je bilo izrazeno 90-tih godina kada im je svim znak raspoznavanja bio ,,TRI PRSTA ,,
A ostali..

25. 08. 2018 - 07:22

..bijahu za smostalnu Crnu Goru-pod Alijom;Ramom i Tuđmanom...e bo..Ja,ja pita se - bre ne pravi od la merde...!!!
Novi komentar