Asad pozvao SAD da odbije zahtjev za izručenje

Bivši operativac CIA-e, Džozef Asad, pozvao je Sjedinjene Američke Države (SAD) da odbiju zahtjev Crne Gore za njegovim izručenjem nakon što je raspisana potjernica po zahtjevu Specijalnog državnog tužilaštva, piše Gardijan.
Objavljeno: 13. 08. 2018 - 10:54 Promjenite veličinu teksta: A A A

Crnogorski istražitelji raspisali su crvenu potjernicu za bivšim agentom CIA-e Džozefom Asadom zbog sumnje da je bio član kriminalne organizacije koja je oktobra 2016. planirala da nasilno preuzme vlast u Crnoj Gori.

Asad je u izjavi objavljenoj preko svog advokata poručio da se radi o kampanji obmane protiv „lojalnog Amerikanca koji nije imao nikakvu ulogu u kriminalnim djelima ili puču u Crnoj Gori“.

On je naveo da je u Crnoj Gori boravio da bi lično bezbjednosno savjetovao zapadnog političkog konsultanta i istakao da je prava zavjera upravo tvrdnja tužilaštva da se radi o zavjeri.

“Tvrdnje režima o pokušaju puča su potkopane načinom na koji su upravljali takozvanim mozgom operacije i dokazima. Osoba koju je režim označio kao vođu i teroristu je puštena iz pritvora”, rekao Asad.

Asadov advokat, Vinsent Sitro, kazao je da nije informisan o optužbama protiv Asada, da mu nisu dostavljena nikakva dokumenta, i da zbog toga ne može da komentariše saopštenje tužilaštva.

Asad je direktor bezbjednosne agencije Peregrine Consultants iz Abu Dabija.

Komentari: 7

NIČE

13. 08. 2018 - 15:28

SAMO KRETENI I POLTRONI ČIT MORALNI PATULJCI ZNAJU DA JE OVO FARSA.IZBORI SU SE MOGLI DOBITI SAMO OVAKO. ŽALOSNA I NESREĆNA CRNA GORO OVO NIJESI ZASLUŽILA PALA SI NISKO DA TE BRANE MORALNI PATULJCI KAKO BI REKAO SLAVKO PEROVIĆ.ZAROBLJENA CRNA GORO TVOJI GRAĐANI IZVINITE STANOVNICI I STANICE TJ.HELOTI NE ZASLUŽUJU BOLJE.
Gete

13. 08. 2018 - 17:50

A ti znaven neki covjek pa sve znas. Ka i tvoji Srbi. Vi i kad bi ovi priznali rekli bi pa neka su. Odavno se vama Beograd i Svetosavlje ugasili svijetlo.
video

13. 08. 2018 - 16:25

Asad veli da se u CG ne poštuju ljudska prava, pa se nada da ga Amerika neće izručit... http://video.foxnews.com/v/5820905539001/?#sp=show-clips
Nera

13. 08. 2018 - 18:12

SAD ne izrucuje svoje gradjane i nije to Asadov problem. Njemu je problem sto vise nidje ne moze iz SAD-a jer ce biti uhapsen po crvenoj potjernici Interpol. Nema vise ruskih para od DF-a i slicnih da bi se destabilizovale male drzave i to je sustina Asadovog problema.
TAKO

13. 08. 2018 - 19:56

NE LAŽE DAMA
Senator

13. 08. 2018 - 20:31

Katnic zaista ima petlju, bez obzira da li se on nekome svidja ili ne. Ispostavlja se da njegova prica o "specijalnom ratu" nije bila napamet. Najprije optuziti ruske a sada i americke obavjestajce; je istraga sa medjunarodnim elementima bez presedana. Opste je poznato da americka tajna sluzba nema "bivse agente" i da su oni agenti do kraja zivota. koliko uspije da otkrije ovu (potpuno neocekivanu i nelogicnu) vezu izmedju ruskih i americkih agenata, nas tuzilac ce uci u anale svjetskih istrazilaca. To je najizazovnija moguca ali ujedno i najopasnija profesionalna situacija jer ce uci u interese i tajne operacije dvije najjace svetske sluzbe.
Pogled iz Kanade

14. 08. 2018 - 07:47

Crna Gora je izgubika kompas. U opstem ratu sa ruskim, sada prelazi i na Ameriku. Vjerovatno ce optuziti i Kanadu. Kasnije i Tursku i td. Sto bi rekla poslovica: Bas briga vuka sta ovca misli o njemu. U pamet se Crnogorci inace bicete ka Farma - rijaliti show!
Novi komentar