I ministar životne sredine Estonije podržao

ADP Zid poziva predstavnike Vlade i međunarodnih misija da podrže akciju “Let’s do it!”

  ADP – Zid poziva sve predstavnike Vlade Crne Gore i predstavnike međunarodnih misija koji imaju sjedište u Crnoj Gori, da podrže akciju koja će se održati u petak, 14. septembra 2018. godine na teritoriji čitave države.
Objavljeno: 14. 08. 2018 - 11:21 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Podsjećamo da se 2016. godine ovoj akciji u Crnoj Gori odazvalo više od 11 000 građana, a 2014. njih 3100. Ove godine, do sada akciju je podržalo 16 opština zajedno sa lokalnim preduzećima, koji su prepoznali da je ova akcija lijepa prilika da se angažuju sve strukture društva: lokalne uprave, građani, privatne kompanije, organiziacije i mediji, kako bi zajedno radili na rješavanju problema. Prepoznali su da ako svako uradi malo, rezultat će biti veliki“, ističu iz ADP Zid-a.

I ministar životne sredine Estonije, gospodin Siim Kiisler, koji je predsjednik Skupšine Četvrtog zasjedanja UN za životu sredinu, poslao je pismo podrške svjetskom pokretu“Let’s do it!”

U pismu podrške pripremi i realizaciji akcije, naveo je da svim srcem podržava akciju i da priznaje datum akcije kao Svjetski dan uklanjanja otpada. Napomenuo je da će taj dan biti najveća građanska akcija u istoriji, kada će se angažovati 150 država i milioni ljudi širom svijeta. Osvrnuo se da nedostatak društvene odgovornosti za brigu o otpadu i njegovom uticaju na životnu srednu, što je dovelo do ozbiljnih problema u mnogim državama. On smatra da se nastala situacija može poboljšati kroz povećanje svijesti i promociju društveno odgovornog ponašanja.

S tim u vezi, pozvao je države članice Ujedinjenih Nacija i njihove lidere da svim raspoloživim sredstvima podrže kampanje i inicijative koje se dešavaju u okviru Svjetskog dana uklanjanja otpada. Izrazio je i svoju radost zbog preduzimnja učešća u akciji.

Cilj ove akcije je podsticanje svih građana Crne Gore, bez obzira na godine i posao koji obavljaju, i bez obzira na porijeklo i različite pripadnosti, na aktivnije učešće u životu svoje zajednice. Akcijom želimo da pokažemo da malim doprinosom možemo velike stvari učiniti realnim.

Komentari: 0

Novi komentar