Časopisa Komuna

Branka Bogavac predsjednica žirija za dodjelu nagrade

Programski odbor  časopisa Komuna na današnjoj sjednici imenovao je tročlani žiri za dodjelu ovogodišnje Godišnje  nagrade časopisa Komuna koja se dodjeljuje za očuvanje, promociju i valorizaciju kulturne baštine Crne Gore.
Objavljeno: 14. 08. 2018 - 17:20 Promjenite veličinu teksta: A A A

Žirijem će predsjedavati  Branka Bogavac, poznata crnogorska spisateljica, publicista i nosilac francuskog viteza kulture. Članovi žirija su  Željko Sošić, reditelj i scenarista TV serije "Božićni ustanak koja je emitovana na TV Crne Gore i prošlogodišnji laureat  i mr Amer Ramusović, direktor časopisa Komuna.

Inače Godišnja nagrada Komuna se dodjeljuje od 2015 godine, a prvi laureat bio je novinar, pjesnik i publicista Željko Milović, a Specijalna plaketa pripala je etnologu i koreografu Ibišu Kujoviću iz Rožaja.

 

Planirano je da nagrade časopisa “Komuna” budu dodijeljene krajem oktobra ili početkom novembra 2018. godine na svečanosti kada se očekuje da će nagradu Komune  ovogodišnjem dobitniku uručiti Aleksandar Bogdanović, ministar kulture Crne Gore.

 

 

 

Komentari: 1

Lako je

14. 08. 2018 - 18:34

Kad imate kandidata: ko je bolji no konzervator no 1 sa Cetinja koji je toliko unaprijedio kulturnu bastinu da mu treba dat i neku drzavnu. Al da mu uruci ministar licno! Ironija naseg doba.
Novi komentar