Svjedok užasa u Italiji: Grom je pogodio most i nakon toga se SRUŠIO

Prema riječima svjedoka, vijadukt "Morandi" u Đenovi srušio se jutros nakon što ga je pogodio grom.
Objavljeno: 14. 08. 2018 - 18:45 Promjenite veličinu teksta: A A A

- Bilo je tek nešto iza 11:30 časova kada je grom pogodio most i on se urušio - rekao je svedok Pjetro M. za italijansku agenciju ANSA.

Članovi jedne porodice koji žive nedaleko od mosta koji se danas srušio u Đenovi kažu da su oko pola 11 vidjeli kako grom u dara u temelj jednog stuba.

- Ubrzo je sve krenulo da se trese i djelovi cementa i betona su počeli da otpadaju. Poslije toga se sve srušilo - rekli su.

Jaka oluja praćena kišom i vjetrom pogodila je taj dio Italije rano jutros. U satima nakon pada mosta, kiša je prestala da pada što je olakšalo potragu za preživjelima, kažu spasioci.

- Tamo je pakao. Srećom kiša je prestala da pada, što je potragu i spasilačku akciju učinilo lakšom - izjavio je jedan od spasilaca za italijansku novinsku agneciju nakon što je četvrta osoba izvučena iz ruševina.

Prethodno, jedan od svjedoka je za italijanski "Skaj njuz" kazao da je vidio "osam ili devet" vozila na putu u trenutku kada se urušio, što je opisao kao "apokaliptičnu scenu". 

 

Komentari: 2

@

14. 08. 2018 - 21:22

Stvarno i ja lupam ali most se ne moze srusiti od groma.To je vje
pertini

14. 08. 2018 - 21:54

saucesce za stradale. pitanje udara groma u stopu vijadukat nebi smjelo znaciti plasiranje alibija u javnosti za slabu intervenciju na odrzavanju i radovima iz 2016 god,Zbog toga neka Kinezi dobro paze kako rade kod nas jer smo im platili DUPLO
Novi komentar