Saša Zejak stečajni upravnik

Privredni sud uveo stečaj u Meljine kompleks

Privredni sud Crne Gore uveo je stečaj u kompaniju Meljine kompleks, biznismena Duška Kneževića, zbog nemogućnosti izmirivanja obaveza prema povjeriocima i dugogodišnje blokade računa na iznos od 349.517 eura, saznaju Dnevne novine.
Objavljeno: 15. 08. 2018 - 07:32 Promjenite veličinu teksta: A A A

Stečaj je uveden 9. avgusta na predlog izvršne direktorice Olivere Mihajlović Elez, koja od oktobra 2016. nije mogla od kompanije da naplati 19.040 eura na ime neizmirenih zarada, poreza i doprinosa. Za stečajnog upravnika kompanije, u čijem je vlasništvu Opšta bolnica Meljine, imenovan je Saša Zejak.

“Imajući u vidu broj dana blokade računa dužnika, kao i visinu iznosa blokade, Sud zaključuje da je na strani dužnika nastupila trajnija nesposobnost plaćanja u smislu člana 12 Zakona o stečaju, te da j e s toga ispunjen jedan od dva ste čajna razloga”, navodi se u rješenju Privrednog suda, koje potpisuje predsjednik Blažo Jovanić.

U informaciji o finansijskom položaju Kneževićeve kompanije koju je, nakon što je Mihajlović Elez dostavila sudu zahtjev za uvođenje stečaja, sastavio Zejak navodi se da je Meljine kompleks godinama akumulirala gubitke i izbjegavala plaćanje obaveza.

Kompanija je, prema podacima Centralne banke, u neprekidnoj blokadi od 8. aprila 2016. godine, a da je iznos blokade 10. avgusta bio 349.517 eura.

Sud je pozvao povjerioce da u roku od 30 dana prijave potraživanja. Prvi sastanak povjerilaca zakazan je za 25. septembar, dok će ročište za ispitivanje potraživanja biti održano tri dana kasnije.

Komentari: 1

18701

15. 08. 2018 - 14:21

A sta je sa bolnicom meljjine? Dali i ona ide pod stecaj?
Novi komentar