Novo nezadovoljstvo u Hrvatskoj

Branitelji se pobunili protiv Bajaginog koncerta u Varaždinu

Udruženje 7. gardijske brigade Puma pobunilo se protiv nastupa Momčila Bajagića Bajage na Špancirfestu u Varaždinu, nekon što je već pod pritiskom branitelja otkazan Bajagin koncert u Karlovcu na Danima piva.
Objavljeno: 15. 08. 2018 - 20:05 Promjenite veličinu teksta: A A A
Branitelji se pobunili protiv Bajaginog koncerta u Varazdinu
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Udruženje branitelja Puma u svom saopštenju povodom najavljenog Bajaginog nastupa na Špancirfestu u petak 17. avgusta piše da nisu "ni za kakve zabrane, no neki red i poštovanje bi trebalo da postoji".

"Mi kao branitelji borili smo se za slobodnu i demokratsku Republiku Hrvatsku - demokratsku u smislu da svako ima pravo da iznese svoje mišljenje, da pjeva i sluša šta želi, ali da se pritom poštuju drugi bez da se vrijeđaju i ponižavaju. Nije nam namjera nametati neke zabrane, ali kao branitelji i građani imamo pravo na svoje mišljenje, a još više na poštovanje kakvo imaju svi veterani u demokratskim zemljama. Smatramo kako je krajnje uvredljivo za sve Varaždinke i Varaždince, a posebno za hrvatske branitelje, organizovati nastup srpskog pjevača Momčila Bajagiča Bajage koji je zajedno sa ostalim izvođačima iz Srbije otvoreno podupirao velikosrpsku agresiju na teritoriju Hrvatske", navode branitelji u svom saopštenju.

Podsjetimo, nastup Bajage već je otkazan u Karlovcu na Danima piva, pošto su, takođe, negodovala udruženja branitelja.

Komentari: 3

Hm

15. 08. 2018 - 21:12

".......organizovati nastup srpskog pjevača Momčila Bajagiča Bajage koji je zajedno sa ostalim izvođačima iz Srbije otvoreno podupirao velikosrpsku agresiju na teritoriju Hrvatske", No comment
Мирослав Ђукић

21. 08. 2018 - 12:48

Ускоро ће у кроацији моћи да свира само Тупсон перковић&остали тупсони. На ове и овакве се угледају извођачи пројекта montenegrо
Hm,da

24. 08. 2018 - 13:51

Napiši nešto na latinici dq te "ceo svet razume" a ne samo tvoji u pašaluku.
Novi komentar