Džikić poručio

Igraćemo maksimalno protiv svih, publika će imati šta da vidi

Košarkaši Budućnosti Volija u petak će u Kolašinu početi pripreme za predstojeću sezonu. Trener Podgoričana, Aleksandar Džikić, saopštio je da će klub više vremena provesti na pripremama van Podgorice, da bi vidjeli kako će igrači reagovati na brojna putovanja koji ih čekaju ove sezone.
Objavljeno: 15. 08. 2018 - 21:35 Promjenite veličinu teksta: A A A

On se zahvalio igračima koji su napustili Budućnost – Gibsonu, Lendriju i Doulmanu – ali i bivšim članovima stručnog štaba.

Prije godinu dana, kaže on, postavljena je ideja da se klub osloni na domaće igrače.

„I u Evroligi ćemo je pratiti, što duže budemo mogli. Zato smo zadržali sve domaće. To je velika stvar za predsjednika i klub“, istakao je Džikić na konferenciji za medije i dodao:

„Dio rada ove godine biće nešto lakši jer se poznajemo, to će pomoći da četvorica novih postanu dio ovog tima. Pohvaliću domaće igrače na pristupu ljetnjoj pauzi, gdje su se svi bavili sobom, radili individualno, većina njih u Beogradu sa kondicionim trenerom Mihajlovićem. Ovaj nivo na kojem smo sada je nešto novo za većinu ovih momaka. To je naravno izazov, da svi sami provjerimo sebe gdje smo i koliko možemo“, naveo je on.

Džikić kaže da će najveći problem ove sezone biti raspored.

„Pokušaćemo da napravimo korak naprijed organizaciono, kada je sistem putovanja, odmora. Tome je prilagođen i pripremni period. Svjesno smo zato odlučili da više vremena provedemo van Podgorice. Naš pristup je jasan: igrati maksimalno protiv svih. Gdje nas to vodi ne znam, ne zavisi samo od nas, ali oni koji budu kupovali karte za ,,Moraču“ imaće šta da vide. Želim da podrška bude kao u polufinalu i finalu ABA lige, da to ne bude kao modna pista, da ljudi ne dolaze da budu viđeni tu nego da navijaju. Ne volim da dajem bilo kakva obećanja. Vrlo rano smo doveli pojačanja koja smo već doveli. Duboko vjerujem da su pojačanja došla jer imaju veliku ambiciju da budu upravo ovdje“, naglasio je Džikić.

On kaže da će Budućnost od 5. septembra do Super kupa u Laktašima biti bez šest igrača, te da to komplikuje pripreme.

„Nijesmo imali bilo kakve dileme kako da se ponašamo u toj situaciji. Imamo izvanrednu komunikaciju sa selektorom, a za naredne prozore - o tom potom. Erl Klark će igrati ono što je prošle godine igrao Kajl Lendri, kao igrač koji može odgovoriti zadacima na ,,četiri“ i ,,pet“. Isto će se zahtijevati od Alekse Ilića. Mnogo možemo promijeniti u fazi odbrane, birali smo igrače koji razumiju da igraju košarku u oba pravca. Klark je uradio ogroman napor da dođe baš ovdje. Formacijski ćemo se mijenjati, imamo nove igrače koji mogu igrati na više pozicija, u napadu i u odbrani. Vodili smo računa o tome da budu različiti, po karakteru, navikama, o svemu se vodi računa“, poručio je Džikić.

Heroj finala ABA lige, Nikola Ivanović kazao je da je svjestan što očekuje Budućnost u Evroligi.

"Moramo da dignemo na veći nivo profesionalizam i pristup svemu. Nadam se da ćemo u pripremnom periodu sa mnogo entuzijazma graditi kvalitetnu igru, a znamo da su vrhunski trening i analiza bili glavni faktor prošle, a biće i ove sezone. To je utabani put, koji donosi dobre rezultate", rekao je Ivanović.

Kapiten Suad Šehović kazao je da će on i njegovi saigrači učiniti sve da se novajlije osjećaju kao kod kuće.

"Nadam se da ćemo ove sezone imati više sreće što se tiče povreda i da ćemo biti na većem nivou nego lani. Potrudićemo se da svaki zahtjev stručnog štaba ispunimo”, rekao je Šehović.

Podgoričani će od petka do 27. avgusta biti u Kolašinu, a od 29. avgusta do 10. septembra na turneji u Beogradu, gdje će odigrati pet prijateljskih utakmica. P

Učestvaće na turniru u Brindiziju, a od 19. do 24. septembra na Superkupu ABA lige u Laktašima.

Komentari: 1

Maestro

16. 08. 2018 - 15:31

Važno je da napreduju na[i igra;i, a to pod palicom Džikića, ne dolazi u pitanje. Svi mladi igrači su napredovali kod njega, N.Ivanovic, Danilo i Zoran Nikolić...Skor u Euroligi nije toliko bitan, koliko borba u ABA ligi.
Novi komentar