Pronašli oružje, silikonske maske, eksplozivne naprave...

BORBA PROTIV KLANOVA: Po nalogu Specijalnog tužilaštva policija uhapsila više osoba u Podgorici

Uhapšeni su, kako je Pobjedi nezvanično saopšteno, bili u intenzivnom kontaktu sa Jankom Vukadinovićem, pritvorenikom u ZIKS-u, koji se tereti da je dio kriminalne organizacije koja stoji iza ubistva Miloša Šakovića u podgoričkom lokalu ,,Forum“ marta ove godine
Objavljeno: 16. 08. 2018 - 06:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

Specijalni policijski tim uhapsio je juče ujutro šest osoba iz Podgorice po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog osnovane sumnje da su dio kriminalne organizacije, za koju se sumnja da je planirala najteža krivična djela. Prema saznanjima Pobjede, uhapšeni su Željko Đukić, Miloš Božović, Dragoje Vukčević, Lazar Raičević, Marko Rnković i Balša Todorović. Osumnjičeni su, kako nam je saopšteno, bliski Podgoričaninu Miliću Minji Šakoviću, kojeg dovode u vezu sa škaljarskim klanom.

TRAG

 Uhapšeni su kako je Pobjedi nezvanično saopšteno, bili u intenzivnom kontaktu sa Jankom Vukadinovićem, pritvorenikom u ZIKS-u, koji se tereti da je dio kriminalne organizacije koja stoji iza ubistva Miloša Šakovića (32) u podgoričkom lokalu ,,Forum“ 31. marta, kada je slučajno stradao Radivoje Jovanović (41). Istražitelji su juče ujutro u 6 sati izveli tajnu akciju i pretresli stanove koje koriste osumnjičeni i pronašli više nedozvoljenih predmeta.

Kako Pobjeda saznaje, pronađena je veća količina oružja, eksplozivnih naprava, a zaplijenjeni su i još neki predmeti koje istražitelji provjeravaju. Radi se o silikonskim maskama, karticama, telefonima...

Uporedo sa ovom akcijom, specijalni policijski tim „posjetio“ je i ZIKS, odakle su oduzeli telefon pritvoreniku Janku Vukadinoviću. Njemu su dva puta pretresli sobu, ali nijesu našli ništa iako su imali informaciju da koristi telefon. Pri trećem pretresu, Vukadinović im je predao telefon, koji je poslat na vještačenje.

 Praćenjem njegovih razgovora utvrđeno je da je bio u kontaktu sa svim uhapšenima. Povodom privođenja ove grupe, tužilaštvo se nije oglašavalo, pa nije poznato koja krivična djela im se stavljaju na teret. Njima je određeno zadržavanje do 72 sata, nakon čega će biti privedeni sudiji za istragu koji će se izjasniti o pritvoru. Prema ocjeni tužilaštva, Janko Vukadinović i njegov brat Predrag su iznajmili automobil koji je korišćen u ubistvu Šakovića i stan u kojem su se osumnjičeni za ovaj zločin sastajali.

ZADUŽENJA

Do sada od pet identifikovanih članova ove organizacije uhapšeno je četvoro, dok se za direktnim izvršiocem likvidacije, trideset petogodišnjim Podgoričaninom Markom Jovanovićem i dalje traga. Prema nalazima iz istrage, braća Vukadinović bila su zadužena za nabavku rentakar vozila marke „citroen“. Oni su, kako se osnovano sumnja, dovezli Jovanovića do centra grada i odvezli ga nakon zločina. Do tih podataka policija je došla pregledanjem snimaka sa nadzornih kamera. Šaković je ubijen u centru grada naočigled brojnih gostiju lokala ,,Forum“, ali i djece koja su se igrala na obližnjem trgu. Samo dva dana kasnije, policija je uhapsila braću Predraga i Janka Vukadinovića za koje se sumnja da su dio ove kriminalne organizacije. Predrag Vukadinović je u Specijalnom tužilaštvu negirao krivicu, dok se stariji Vukadinović branio ćutanjem. Osim braće Vukadinović i Jovanovića, krivične prijave podnijete su i protiv bivšeg vojnika Dragoljuba Ćetkovića, koji je, kako istražitelji sumnjaju, iz zatvora komunicirao sa osumnjičenima i Kristinom Brnović.

Komentari: 0

Novi komentar