Tinejdžer potvrdio da ga je Darko Kostić seksualno uznemiravao

Tinejdžer L. J. (15) potvrdio je juče u tužilaštvu kroz suze navode iz krivične prijave protiv Darka Kostića, nakon čega je tužilaštvo podiglo optužnicu protiv modnog kreatora za polno uznemiravanje i drogu.
Objavljeno: 16. 08. 2018 - 11:06 Promjenite veličinu teksta: A A A

Iskazom tinejdžera, od čije krivične prijave je i počelo istraživanje Kostića, nakon nešto manje od dva mjeseca okončana je istraga protiv modnog kreatora. Dvaput odlagan sastanak L. J. i postupajućeg tužioca Trećeg osnovnog tužilaštva - zbog izostanka advokata i obaveza majke - trajao je tri sata, saznaje "Blic".

Saslušanje se oteglo prije svega zbog teškog stanja u kom se mladić nalazio dok je davao iskaz, kaže sagovornik Blica koji je upoznat sa slučajem.

- Iskaz je dao u prisustvu majke, punomoćnika i dvojice advokata odbrane. Tinejdžer se dosta uzrujao - plakao je i tresao se tokom davanja iskaza - pa je tužilac pokušao da što sporije i blaže vrši ispitivanje oštećenog - kaže naš izvor.

U samom iskazu, tinejdžer je ostao kod tvrdnji koje je izneo u krivičnoj prijavi. Ključni elementi iskaza odnose se na lascivne poruke koje mu je Kostić slao, a kojima je, kako se vjeruje, pokušao da ga namami u svoj stan. Među njima je i ona koja opisuje događaj kada je Kostić bez njegovog znanja L. J. podvalio "kamagru" - ilegalni preparat za potenciju.

Uz to, mladić je detaljno opisao događaj koji je prethodio hapšenju kreatora, a kada je Kostić pokušao na silu da ga uvuče u svoj dom.

Tinejdžer mu se tada istrgao iz ruku i pocijepane majice pobjegao iz zgrade. Prethodno je portiru rekao šta mu se dogodilo nakon čega je policija uhapsila Kostića.

Nakon svjedočenja tinejdžera, Treće osnovno tužilaštvo je, prema nezvaničnim informacijama, okončalo istragu protiv Kostića i podiglo optužnicu.

U toj istrazi je, podsjećanja radi, već obavljen niz radnji - sakupljeni materijalni dokazi iz kreatorovog stana na Novom Beogradu, snimci kamera iz zgrade, knjiga gostiju koji su posjećivali Kostića, prepiske iz telefona oštećenih i okrivljenog - a ranije je saslušan i Š. B., momak sedam godina stariji od L. J. koji je takođe oštećen u postupku.

On je policiji i tužilaštvu rekao da mu je kreator davao kokain i potom ga seksualno spopadao, hvatajući ga rukom za međunožje.

- Optužnica je podignuta za dva dijela polnog uznemiravanja, gdje su oštećeni Š. B. i L. J., ali i za još dva krivična djela: posjedovanje narkotika i navođenje na konzumiranje opojnih droga. Optužnica će sada biti upućena Trećem osnovnom sudu koji bi trebalo da je odobri. Suđenje bi se, u tom slučaju, očekivalo na jesen - kaže izvor Blica.

Kostić na slobodi!

Odmah po podizanju optužnice, sudu su upućene i žalbe na pritvor Kostićevih branilaca i zahtjev za produženje pritvora kreatoru koji je sudu uputilo tužilaštvo. Iako je tužilaštvo smatralo da i dalje postoji bojazan da će Kostić uticati na svjedoka ali i možda ponoviti svoje djelo, sud je odlučio da više ne postoje razlozi za pritvor, pa je Kostić pušten iz CZ.

Komentari: 0

Novi komentar