ERAKOVIĆ: Vratićemo kvalitetne ljekare u CG

Direktor Kliničkog centra Crne Gore Jevto Eraković, komentarišući sve češći odlazak ljekara iz Crne Gore, saopštio je da će u saradnji sa Vladom i resornim ministarstvom institucija na čijem je čelu uraditi sve da zadrži kvalitetan kadar. Napraviće, kaže, dokument i vrlo brzo izaći sa jasnim rješenjima kojima će i doktori u Crnoj Gori biti mnogo zadovoljniji.
Objavljeno: 16. 08. 2018 - 17:53 Promjenite veličinu teksta: A A A

Eraković komentarišući činjenicu da sve veći broj ljekara napušta tu ustanovu kaže da je to još jedna potvrda kvaliteta rada u Kliničkom centru i da je njihova obaveza da takve kvalitetne doktore zadrže, a neke od njih i vrate.

“Zajedno sa Vladom i resornim Ministarstvom treba napraviti dokument koji će brzo izaći sa jasnim rješenjima na koji način će i naši doktori biti mnogo zadovoljniji", kazao je Eraković.

“Moramo biti svjesni da je to problematika koja je prisutna u svim zemljama Jugoistočne Evrope i prostorima bivše Jugoslavije. Činjenica da naši doktori mogu bez ikakvih problema da zasnuju radni odnos u zdravstvenim ustanovama kao što su univerzitetski centri i bolnice Zapadne Evrope su pokazatelji koliki je njihov kvalitet rada i znanje. Klinički centar treba da bude regionalni centar ne samo za građane Crne Gore nego i šire. Sa doktorima koje imamo to je apsolutno moguće”, saopštio je Eraković.

Uslovi za rad su iz dana u dan su bolji, ističe Eraković.

"Što se finansijskih mogućnosti tiče, to što naša država izdvaja nije ništa manje u odnosu na finansijske mogućnosti drugih zemalja regiona. Da li smo zadovoljni sa njima, nijesmo, jer želimo i trudimo se da to bude na mnogo većem nivou", kazao je direktor Kliničkog centra.

Komentari: 3

Hello

16. 08. 2018 - 18:20

Bolje maknite one sestre bez skole... Zavrse vanredno pa ih uvalite po ambulanti i urgentnom a one ne umeju venu nac da izvade krv... A o vaspitanju i izrazavanju da se ne prica, to je tek tuzno
neznam

17. 08. 2018 - 07:59

Eraković komentarišući činjenicu da sve veći broj ljekara napušta tu ustanovu kaže da je to još jedna potvrda kvaliteta rada u Kliničkom centru ?!?
Мирослав Ђукић

17. 08. 2018 - 14:56

Ово је нереално. Верујем да ће они "napraviti dokument", али вратити "документом" докторе који су већ отишли - неће. Треба створити услове да ови што су још преостали не иду, као и да се запосле млади лекари.
Novi komentar