Božidar Bojović ocijenio

Srpska kuća da štiti nacionalne, a ne partijske interese

Jedan od osnivača Srpske kuće i nekadašnji lider Srpske narodne stranke Božidar Bojović, ocijenio je u intervjuu za Dan da je u Crnoj Gori u toku identitetski genocid nad Srbima. On je rekao da ne razumije kako pojedine političke opozicione stranke za 15 godina nijesu uspjele da iznjedre novog čovjeka i lidera, kao i da ne razumije zbog čega Srpska kuća u Podgorici još nije otvorena, a svečano otvaranje je bilo najavljeno za Vidovdan 2017. godine. Kako je rekao, projekat Srpske kuće morao bi biti iznad partijskih i stranačkih interesa i nikako se ne bi smio podvesti pod partijske interese.
Objavljeno: 17. 08. 2018 - 07:20 Promjenite veličinu teksta: A A A
Srpska kuca da stiti nacionalne, a ne partijske interese
Foto: srpskenovinecg.com

“Vlada Republike Srbije treba da pokaže da li će nastaviti da pomaže do pune afirmacije instituciju čiji značaj prevazilazi granice Crne Gore, ili će, zadovoljavajući se učinjenim, pustiti da se ova, izložena administrativnim zamkama podgoričkog režima, ugasi. Prihvatio sam poziv da budem jedan od akcionara u osnivanju, pod uslovom da to bude kulturni centar svih Srba u Crnoj Gori, bez obzira na stranačku pripadnost, i da centar bude otvoren za uključivanje ljudi od značaja koji nijesu akcionari. Prošlo je više od godinu kako je za Vidovdan 2017. godine najavljivano svečano otvaranje Srpske kuće. Bez obzira na sve probleme kojima je izložena od podgoričkog režima, po onom što je do sada urađeno, rekao bih da smo daleko od onog što bi ta značajna institucija trebalo da bude. Ako institucija ne bude organizovana i radila na principu akcionarskog društva, sa legalnim izborom organa, definisanim programom i radom koji će štititi nacionalne, a ne stranačke interese (što je do sada bio slučaj), ako Vlada Srbije ne bude izdašnije pomagala realizaciju projekta, još jedna slamka spasa za Srbe u Crnoj Gori nestaće u vrtlozima ludih vjetrova i nesrećnih vremena”, rekao je Bojović.

Prema njegovim tiječima kao nikada do sada, opozicionu scenu u Crnoj Gori karakteriše brojnost stranaka, programska heterogenost, suprotstavljeni stavovi i nedostatak nade da će se i u daljoj budućnosti postići antirežimsko jedinstvo.

“Čast izuzecima, ali sve to mi više liči na konglomerat interesnih grupa nego na političke stranke sa jasno definisanim programima, koje su spremne da prevaziđu programske razlike, ili da ih bar privremeno zamrznu, pa čak i lične animozitete, i udruže se u zajedničkoj borbi protiv odnarođenog, korumpiranog režima. Onako kako su to nekada uradili Narodna stranka i Liberalni savez. S druge strane, neprihvatljivo je da se u pojedinim strankama punih 15 godina nije afirmisao nijedan novi političar koji zavređuje pažnju i povjerenje. Da ne govorim o neophodnom brojnijem generacijskom usponu, generacijskom poštovanju i generacijskim smjenama”, istakao je Bojović između ostalog.

Komentari: 8

Blagoje j.

17. 08. 2018 - 07:38

Znaci ni Pipun ti nije dobar a Kiki jeste. E sad ga precera.
Deki

17. 08. 2018 - 07:50

Daleko vam lijepa srpska kuća!
Vasojevic

17. 08. 2018 - 09:19

Potrefio sisuštinu u kraktim crtama skenirao realnostanje.Tebe skinuse nedemorkatski "mladi lavovi" Mandic iDanilovic, ievo ih 20 godina nepromijenjeni, a stanje gore i gore. Srpski narod u Crnoj Gori treba nove moderne lidere koji nemaju repova iza sebe.Ne treba nam vulgarno srpstvo, jer srpski narod je ensto sasvim drugo, nego ono kakvim nas neko drugi predstavlja i kako nas neki lideri predstravljaju.Bravo Bojovicu.
Federalac

17. 08. 2018 - 09:31

Srecno bivsa braco!
@

17. 08. 2018 - 18:09

A ZASTO STE ZAKINULI ELITNE SRBIJANCE PIPUNA I BELOG NARCISA.
Sprdnja srbijanska!

17. 08. 2018 - 18:31

Gdje god da su u bivsoj Jugi, a i u inostranstvu, oni su "ugrozeni" bre! Casna rijec, ne preuvilacavam, uvijek im je NEKO kriv. Cudo jedno od naroda sa nikim ne mogu da zive! Ja ih sve zovem "srbijancima" iako znam da to nije tehnicki pravilno, ali to je moje pravo jer hocu udaljenost od njih, pa se to svidjelo nekome ili ne!
L Dabanović

17. 08. 2018 - 20:33

Nijesam istoričar ali ni lažov pa moram često reagovat pri svakom pomenu..'mi srpski narod,mi Srbi..'.Svako zna da je dvovjekovi srpski narod pokojni a i Njegoš ga je sahranio i njegovu vitešku pogibuju/nestanak književno mu opoja u mitove za pomen-ka svakom narodu koji je sebe do nestanka viteštvom branio.Da je u onu petovjejovnu tursku raju/milet živio ośećaj pripadnosti srpskom narodu bi bar svake 100g podizali pobune i ustanke i nosili sablje o pasu a ne ležali pod Turcima da im ugađa merake a za pas kuđelju da im 'predu vunu dragome za gunju'.Pošto Turčin ojde da potomstvo te raje/mileti nađednu bilo koje ime sebe imalo bi smisla-a ne pokojnog naroda za koji ne hajaše i s Tuecima mu otrcaše srpstvo i ime Srbina.Imalo bi i nekog smisla i ośečaj prema pokojnom narodu-da zbore da su đeca pokojnog srpskog naroda-ka svako čeljade kad ostane bez oca.Imalo bi smisla i da zbore 'mi smo srpski narod nastao iz raje i turskog podaništva-koje i ima duplu postojnost od pokojnog srpskog naroda.
007

17. 08. 2018 - 21:20

U NJOJ CE JEDNOG DANA, OSTATI SAMO DUHOVI.
Novi komentar