FOTO/VIDEO

Policija pronašla oružje kojim su kriminalci planirali ubistva

Policija je kod pripadnika organizovane kriminalne grupe pronašla zakopane dvije automatske puške, municiju i okvir. Sve navedeno je bilo zapakovano u najlonske kese i oblijepljeno izolir trakom. Osnovano se sumnja da je pronađeno vatreno oružje po planu kriminalne organizacije trebalo da bude korišćeno za izvršenje najtežih krivičnih djela-ubistva.
Objavljeno: 17. 08. 2018 - 15:47 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako je saopšteno iz Uprave policije, u nastavku akcije SPO a u vezi sa lišenjem slobode članova kriminalne organizacije i u kojoj je do sada osumnjičeno 19 lica nađene zakopane dvije automatske puške, municija i okvir.

Službenici Uprave policije MUP-a – Specijalnog policijskog odeljenja su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a okviru nastavka akcije u kojoj je do sada osumnjičeno 19 lica i u vezi čega je juče održana pres konferencija, došli do operativnih podataka koji su ukazivali na to da se kod jednog člana kriminalne organizacije, koji je lišen slobode 15.08.2018. godine, nalazi skriveno automatsko vatreno oružje i to dvije automatske puške, marke Tompson i tzv. kalašnjikov, i izvjesna količina municije.

puske3

Postupajući po naredbi za pretres sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, službenici Specijalnog policijskog odeljenja, u sadejstvu sa službenicima CB Podgorica, su 16.08.2018 godine izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi jedan od članova kriminalne organizacije i tom prilikom ispred ulaza u garažu, zakopano u zemlji, pronašli su i privremeno oduzeli:automatsku pušku ruske proizvodnje tzv. kalašnjikov bez okvira i municije; automatsku pušku marke Tompson sa okvirom u kojem se nalazila municija i okvir bez municije za automatsku pušku.

puske-2

 

Oduzeto oružje i municija biće upućeni u Forenzički centar radi vršenja odgovarajućih vještačenja i utvrđivanja da li je korišćeno prilikom izvršenja krivičnih djela iz prethodnog perioda.

Komentari: 0

Novi komentar