Povodom hapšenja srpske državljanke u Crnoj Gori

Dačić: Osuđujem hajku, ambasador hitno da utvrdi šta se desilo

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić za Kurir je rekao da je hitno naredio ambasadoru Srbije u Crnoj Gori Zoranu Bingulcu da od nadležnih organa u Crnoj Gori dobiju sve informacije u vezi hapšenja djevojke, Sare Vidak (20), koja je srpski državljanin.
Objavljeno: 20. 08. 2018 - 20:40 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Lično osuđujem hajku u crnogorskim medijima bez ikakvih dokaza. Očekujem da će ambasada Srbije u Crnoj Gori utvrditi sve činjenice i u skladu s tim ćemo preduzimati dalje korake", izjavio je Dačić.

Vidak (20) je određen pritvor od 30 dana zbog sumnje fizički napala sutkinju Jelenu Stanišić.Kako je saopštila policija, sumnja se da je Vidak fizički napala u prostorijama suda.Terete je za krivično djelo napad na službeno lice, za šta je zaprijćena kazna od šest mjeseci do pet godina. Majka okrivljene tvrdi da je njena ćerka žrtva sudije. Olivera Vidak Kovačević, majka okrivljene Sare, navela je za portal In4s da je zgrožena ponašanjem sudije Stanišić koja, po njenim rečima, „maltretira njenu kćerku“, a kao jedan od razloga zašto se Stanišićeva tako ponaša Olivera smatra da je srpski pasoš njene kćerke. 

Sara Vidak je u kotorski sud za prekršaje došla zbog saobraćajnog prekršaja koji je počino njen mladić, Stevan Prpa. Po tvrdnjama Olivere, nakon dolaska u sud, sudija Stanišić je od početka bila neljubazna, a u jednom trenutku je Saru uhvatila za ruku želeći da je izbaci iz kancelarije. 

Ona je dodala da su nakon pitanja - kome da se žale na netačno utvrđene čunjenice u rješenju suda, doživeli brutalno maltretiranje. 

 

Komentari: 26

Mihailo,Bgd

17. 08. 2018 - 19:06

Dačić bi da RS bude malo SAD u odnosu na CG. Arogantna palanačka nadmenost Dačićeva ignoriše zakonodavni sistem CG i daje pravo Ambasadi RS u CG da ona utvrđuje istinu a ne sud. Dačićeva percepcija nepogrešivosti je ustvari izraz iskompleksirane nadmenosti bez bez pokrića, bez namjere da se osudi napad na sudiju. Da se to desilo u SAD ili Njemačkoj" Miljacka"bi podvila rep i podanički ćutala.
Crnogorac

17. 08. 2018 - 19:28

Ovdije nešto opasno smrdiali sa naše strane,slušao sam komentare u gradu izgleda je sudinica zeznula stvari..neznam zbog čega ali ''''????
Crna Gora

20. 08. 2018 - 22:04

Ma i ja cio dan slušam o bahatosti navedene sudinice
Pg

20. 08. 2018 - 22:35

Lako je Sloveniji da bude srecna Drzava kad se ne granici sa ovima !
Fahro

20. 08. 2018 - 22:09

@Crnogorac- sudnica? Au,veliki si mi ti crnogorac.A da je zeznula nebi trazila da se stvar na sud rijesi.Tu ce imati sve strane priliku da kazu sta su htjele.Ispasce na kraju da ce na kraju sve priznati a Srbi biti ugrozena vrsta.Sve u svemu opet imamo priliku da gledamo komentare srpskog politickog vrha koji vise lici na neku zadrugu ili ne(parove).Dobro pjevase nas Manda: “....smejem se a plakao bih...”
Crna Gora

20. 08. 2018 - 22:48

Izvini ali mnogo ti je GLUP komentar a nije ni Manda naš,nijedan poznat čoek ne želi da bude naš..znaš li zbog čega????Ja znam!
Cetnik i sudnica

20. 08. 2018 - 22:30

Ti si iz RS cini mi se
subjektivni

17. 08. 2018 - 19:38

Dio iz štampe,, Nije dozvolila Stevanu da govor, kaznila ga je sa 90 evra. Međutim, primetila sam da je u izveštaju pogrešno upisan registarski broj. Obratila sam se sekretarici, ali je tada u hodnik izašla i sudija i povišenim tonom nam rekla "šta vi još tražite ovde, pravite gužvu, šta hoćete više". Pitala sam je gde mogu da dam prigovor. Počela je da viče, rekla mi je "marš napolje". Ćerka je najljubaznije potom prišla i pitala je šta da radimo, ali ona nas je isterivala i uhvatila Saru za ruku. Nastao je haos. Vikala je: "Ovo je napad, hapsite". Unezvereni policajac je odgurnuo i mene, ali nisam pridala značaj tome, a možda je trebalo - priseća se Olivera, koja ne može da veruje da je njena nevina i bolesna ćerka u pritvoru sa najgorim kriminalcima, iako ništa nije skrivila.
@ ZA SUBJEKTIVNOGA

20. 08. 2018 - 23:11

ADMIN MI NIJE ZBOG NECEGA PUSTIO KOMENTAR ALI SAMO DA PONOVIM NI MAJKA NI CERKA NIJESU UCESNICE UDESA.SUDIJA NIJE ADVOKAT DA DAJE SAVJETE I DA SE RASPRAVLJA SA SVIMA KOJI SU BILI U AUTU U VRIJEME UDESA.DRUGA JE PRICA KAKO SU UOPSTE MOGLE I SA KOJIM OBRAZLOZENJEM U ZGRADU SUDA A VJEROVATNO JE I SUDINICA MOGLA DRUKCIJE DA POSTUPI ALI TO NE DAJE ZA PRAVO NIKOME DA JE PRESRIJECE PO HODNICIMA SUDA.
subjektivni

17. 08. 2018 - 19:39

PRVI DIO IZ ŠTAMPE - Došlo je do udesa, praktično naslanjanja auta na auto na parkingu ispred supermarketa. Momak koji nas je zakačio nije želeo da potpiše evropski izveštaj, jer mu je službeni auto. Nije bilo štete. Sutradan je Sarin dečko otišao kod sudije za prekršaje i ona je bila neprijatna. Čim je videla papire rekla je da su srpski državljani, da oni nemaju šta da traže tu. Deca, ko deca, nisu znali šta treba da rade, sišli su ispred gde sam ih čekala, otišli smo u policiju, ali nam je policajac rekao da se ponovo vratimo kod sudije, što smo i učinili - priča Olivera, majka lažno optužene Sare. Čim su se popeli kod sudije,
Dokle

20. 08. 2018 - 22:33

Aman covjece dokle ces nam odje davati citate iz Kurira? Sta je rekla majka od optuzene? Pa to je sigurno objektivno gledanje na stvari kad majka svjedoci, a Kurir je glasilo koje je ovaj dogadjaj povezalo sa udesom u Budvi kad je ona djevojka udarila autom dvoje ljudi iz Srbije i konstatovalo da CG pakao za Srbe. To si uzeo da citiras. Strasno.
Ministar-karikatura

17. 08. 2018 - 20:05

Srbijanski političari koriste svaku izmišljenu situaciju za prljavu borbu protiv Crne Gore. Karikaturalni Dacic oponaša “tatu” Milosevica u optužbama pred kapitulaciju u dogovorima oko Kosova.
Vule

17. 08. 2018 - 20:18

Bože, nikad dosta gluposti. Zbog srpskog pasoša...?! Nemoguće je da se Dačić zakačio za ovo podmetanje. Sigurno bi i Darmanović reagovao isto...?
Shut up, Slobovo Koferce

17. 08. 2018 - 20:34

Idi u Stambol pa igraj sotu Eroganu i ne mijesaj se u nase stvari. Vi ste dobrodosli u Crnu Goru kao gosti ako se ponasate civilizovano, a ako ne policija i sudstvo ce da vas nauce redu.
CT

17. 08. 2018 - 20:41

Bolje bi bilo ministre da ukazete svojim drzavljanima da su gosti u Crnoj Gori i da se u skladu s tim ponasaju jer neces ti utvdjivati sto se desilo Ima ko to ovamo uraditi.
Crna Gora

20. 08. 2018 - 22:06

Nijesam baš siguran da si u pravu a pročitaj i uputstva SAD -a svojim građanima ako slučajno zalutaju kod nas ...NIMALO PRIJATNO ZA NAS
Anagustum

20. 08. 2018 - 21:30

"Deca ko deca"...Neka pricaju tu pricu drugome. Bez obzira sto je bilo u sudnici, i koj je sto reko, i kazo, ova nacitana i Anadolijski obrazovana sa renomiranim pedigream i Kanadskim pasosem treba da zna da kad je u Beogradu i Srbiji, onda moza da "nabaca fitove " i da se gojguni dokle joj nedaju sto joj "pravom" slijedi. A kad je u neku strandu drzavu, pa bilo to i Anadolija, ONDA ima da je pristojna i da se ponasa prema zakonima te drzave, jer joj majke i dhjedovi nijesu donijeli ove drzave u mirza. To je prvo. Drugo, kad ona, ova pamenta i skolovana " lijepa" osoba nije udarila u auto, niti je ona imala accident, STO ONA IMA da se petlja? Cojek udario, i platijo, i dovidhjenja. Nego to ovoj nad naskolovanoj Srbkinji izgleda nije bilo dovoljno, no je scela da se lomi oko koske sa sudijo i sudom. Uvidhjaj ispitati, pa onda ako je kriva, 30 dana do 5 godina u Spuzh. Ako nije kriva ( deca ko deca) onda im se duboko izvinuti i pustiti kuci, i napalta, a onda sa sudkinjom sto i kako..
PG_man

20. 08. 2018 - 21:57

Kako smo se spasili kad smo se kurtelisali Dacica, Vidak I ekipe. Nikad vise 1918.
grbalj

20. 08. 2018 - 22:04

NEMOJTE,GOSPON DACICU, DA SE PREVISE SEKIRATE.NE BIH VAM TO PREPORUCIO. NIJE DOBRO ZA VASE ZDRAVLJE.PRIJETNJE SU VASA PROSLOST.
Rukfaš

20. 08. 2018 - 22:19

Nevjerovatno ali sa ja slažem sa Dačićem. Zaustaviti hajku bez dokaza i da se utvrdi šta se dogodilo. Ali Dačo srećo, to mi u CG i radimo. Sud, svjedoci, dokazi, advokati... A vi preko štampe sudite i presuđujete. Bez dokaza. Ujstu...
Gubljenje

21. 08. 2018 - 00:34

Pa da li je ovo realno? Pa hahahahahahaha... Ludilo. Da li je ovaj covjek ikad trijezan?
Pomorac

21. 08. 2018 - 07:24

DAČIĆU ! ŠTO MISLIŠ DA MALO POČNEŠ SREĐIVATI STVARI U SVOJ OBOR I BATALI SE DRUGE DRŽAVE! ZNAČI GUBITE ODAVNO IZGUBLJENO KOSOVO PA AJMO DA SAD UDARAMO PO CRNOJ GORI! ETO SAMO IZ RAZLOGA DA PLAN O VELIKOJ SRBIJI NE BI DEFINITIVNO UMRO! E ŽELJA ĆE VAS BIT, MANJI STE OD MAKOVOG ZRNA! SJAŠITE!
007

21. 08. 2018 - 13:06

BIT CE KAKO ZAKONI CG GLASE,DAL JE NEKO MARSOVAC,NEBESKI,POSEBNI,UMISLJENI,ILI MUTIRANI ZAKONI VAZE ZA SVE ISTO.
007

21. 08. 2018 - 14:05

INTERVENCIJA DACICEVA MOZE BITI USPESNA SAMO AKO OTPJEVA NESTO MILU.UKOLIKO SE MILU NE SVIDI ,DACICU OSTAJE SAMO DA PJEVA .......
007

21. 08. 2018 - 14:05

INTERVENCIJA DACICEVA MOZE BITI USPESNA SAMO AKO OTPJEVA NESTO MILU.UKOLIKO SE MILU NE SVIDI ,DACICU OSTAJE SAMO DA PJEVA .......
007

21. 08. 2018 - 18:43

DACICU ,CIJE MASINE ASFALTIRAJU PO ,,DRZAVI KOSOVU,,STO NE UPOSLI OVE DUSEBRIZNIKE ZA KOSOVO IZ CG ,DA I ONI ZARADE NEKI DINAR,BAREM DA IM SE ISPLATI SIKIRACIJA.
Novi komentar