Kaže da je valorizacija aerodroma prioritet

Marković na otvaranju Hotela Čedi: Pobjeda vizije nad opstrukcijom i neznanjem

 Premijer Duško Marković  rekao je večeras na otvaranju Hotela Čedi na Luštici, šesnaestog hotela sa 5 zvjezdica u Crnoj Gori, pobjeda je vizije nad opstrukcijom i neznanjem.
Objavljeno: 17. 08. 2018 - 21:53 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Ovo je prilika da se svi podsjetimo koliko je bilo otpora kada su Vlada i tadašnji premjer Đukanović pokrenuli ovu investiciju sa ovim kredibilnim partnerom Luštica krajem 2013. godine. Bili su snažni i sa svih strana. Dakle noćas svjedočimo i pobjedi vizije nad opstrukcijom i neznanjem ali i hrabrosti investitora i njegovoj vjeri i ljubavi prema Crnoj Gori. Na ovom dijelu poluostrva nije bilo komunalne, saobraćajne niti druge infrastrukture, što ovaj projekat čini jedinom greenfield investicijom u Crnoj Gori", rekao je on.

lustica-otvaranje

Kako je dodao, planirana investicija od 1,1 milijardi eura čini ovaj projekat najvećim turističkim projektom u Crnoj Gori, jednim od najvećih i najznačajnijih u državi uopšte, a što je takođe važno i jednim od najvećih na Mediteranu.

markovic-lustica

„Realizacija ovog projekta, uz druge značajne projekte u Crnoj Gori, je potvrda naše konkurentnosti kao destinacije što mi, kao predsjedniku Vlade, daje optimizam da istrajemo u realizaciji ovih projekata koji već predstavljaju nove simbole našeg turizma i značajno osnažuju našu poziciju na globalnoj turističkoj mapi.Ovdje jos jednom želim da ponovim, da zahvaljujući ovom projektu i drugim koji su realizovani u ovoj ali i prethodnih godina, da za Vladu nema važnijeg posla od brze izgradnje sveukupne infrastrukture kako bi unaprijedili našu turističku ponudu ali i cijelu ekonomiju“, rekao je Marković.

U tom smislu valorizacija aerodroma je prioritet svih prioriteta!, podvukao je premijer.

 

Marković je kazao da je u hotelu otvoreno je 171 radno mjesto, više od 77 odsto zaposlenih su državljani Crne Gore.

"U 2018. otvoreno je više od 1.000 novih radnih mjesta u sektoru hotelijerstva. Ovi uspjesi su potvrda ispravnosti strateške Vladine politike u oblasti turizma", dodao je on.

„Večeras svjedočimo da je investitor brinuo o svim detaljima – hotel je ambijentalno uklopljen u okruženje, koristili su se najbolji materijali u izgradnji, a što je posebno važno i što ga čini još jednim primjerom implementacije naše politike u oblasti turizma. Za snabdijevanje namirnicama angažovani su lokalni proizvođači čime će ekonomski efekti njegovog rada biti osjetni za stanovnike Luštice“, rekao je on.

Hotel Čedi, prvi u nizu hotela u projektu Luštica Bay vrijednom više od 1,1 milijardu eura, primio je ove godine prve goste.

Ugovor o zakupu i izgradnji koji se odnosi na Luštica Development Opština Tivat, potpisan je 23. oktobra 2009. između Vlade Crne Gore, Opštine Tivat i kompanije Luštica Development AD Podgorica.
 

 


 

Komentari: 0

Novi komentar