Organizovan mimo zajedničke kampanje

Strukovni sindikat vatrogasaca Crne Gore neće učestvovati na protestu Sindikata ZIKS-a

Strukovni sindikat vatrogasaca Crne Gore neće učestvovati na protestu kojeg 21. avgusta organizuje Sindikalna organizacija Zavoda za izvršenje krivičnh sankcija zato što je organizovan izvan zajedničke kampanje koju povodom izmjena Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju vode USSCG i SSCG, najavljeno je iz tog udruženja.
Objavljeno: 18. 08. 2018 - 13:26 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Da podsjetim, dvije nacionalne sindikalne centrale pokrenule su zajedničku kampanju “Za dostojanstveno treće doba” u okviru koje su se Protokolom obavezale da će, u postupku usvajanja Zakona o izmjenama i dopunama Zakona PIO, imati jedinstvenu strategiju djelovanja, kako prema institucijama sistema, tako i prema crnogorskoj javnosti. Kako je već najavljeno, u okviru te kampanje će početkom septembra, dok traje javna rasprava o predloženim izmjenama Zakona PIO, biti održane tribine u svim većim opštinama na kojima će sindikati predstaviti svoje predloge za izmjene Zakona PIO i obrazložiti argumente na kojima oni počivaju. Takođe, u okviru te kampanje sindikati su njavaili organizovanje protesta, generalnog štrajka ili prikupljanje potpisa građana za podnošenje predloga za referendumsko izjašnjenje po ovom pitanju, a za koji model ili modele sindikalne akcije će se opredijeliti zavisiće od spremnosti Vlade da uvaži predloge sindikata i obavljenih konsultacija sa sindikalnim članstvom. Dakle, kao članica USSCG, SSVCG će poštovati zajedničku strategiju i jedinstven nastup koji je dogovorila naša sindikalna centrala sa kolegama iz SSCG-a, jer mislimo da je to pravi put do ostvarenja našeg zajedničkog cilja", naveo je Predrag Milikić ispred SSVCG.

Kako je dodao, nikome nije jasno sa kojim ciljem je Sindikalna organizacija ZIKS-a odlučila da usred avgusta, sama i mimo zajednički dogovorene kampanje “Za dostojanstveno treće doba”, organizuje protest.

"Na to pitanje će oni morati da daju odgovor. Međutim, to svakako ne ide u prilog, odnosno narušava koncept zajedničkog djelovanja koji su dogovorile dvije sindikalne centrale.", istakao je Milikić.

SVCG broji oko 400 članova iz 14 crnogorskih opština.

Komentari: 1

nema premija

18. 08. 2018 - 16:47

Bog vatre im ljetos nije bio naklonjen . Trebali su sami podmetnut koji pozar.
Novi komentar