Firmu Opštine Budva optužili da nezakonito prodaje reklamne panoe

Vlasnik firme “MM Reklam tours” Dragomir Mićović optužio je izvršnog direktora opštinske firme “Mediteran reklame” Blaža Rađenovića za prevaru. Mićović tvrdi da Rađenović mimo zakona izdaje rješenja o postavljanju reklama na teritoriji morskog dobra, bez prethodno pribavljene dozvole od Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore JPMD.
Objavljeno: 19. 08. 2018 - 09:11 Promjenite veličinu teksta: A A A

“U maju mjesecu obratio sam se opštinskoj firmi Mediteran reklame (koja je 100 odsto u vlasništvu Skupštine opštine Budva) da mi izdaju rješenje o postavljanju reklame preko puta hotela “Beograd” u Bečićima, na ulazu plaže hotela Mediteran. Za rješenje sam se obratio kao vlasnik privatne firme, pritom ne znajući da oni nisu nadležni za taj dio obale”, kazao je Mićović.

Iz opštinske firme Mediteran reklame prihvatili su njegovu dokumentaciju i izdali mu rješenje na teritoriji morskog dobra i to sve naplatili.

“Sada direktor Mediteran reklama Blažo Rađenović traži da mi ponište rješenje i da obustavi rad, a izdao je na stotine takvih rješenja. Kod mene su ove godine došla 23 inspektora, a bila mi je i inspekcija Morskog dobra. Pitam gospodina Rađenović kako je moguće da izdaje rješenja na morskom dobru, da ih naplati i na kraju da ih ukine”, upitao je Mićović.

Istakao je da posjeduje sve potrebne papire i da, ukidanjem rješenja, Rađenović dovodi njegovu firmu do kolapsa. Zato će se, najavljuje, obratiti državnim organima i tužilaštvu za pomoć i tražiću odštetu od Opštine Budva.

Iz firme “Mediteran reklame saopštili su da je Mićović njihovo rješenje koristio suprotno zakonu, zbog čega je reagovala Turistička inspekcija i kaznila ga. On je, ističu, zloupotrijebio tehničke uslove.

“Predmetni reklamni objekat nije postavio na dozvoljenoj lokaciji, zloupotrijebio je vrstu reklamnog objekta, te je od dozvoljene jednostrane neosvijetljene reklamne table napravio reklamni punkt za prodaju karata, čime je postupio suprotno uslovima i uputima ovog organa. Zbog navedenog, Turistička inspekcija je kaznila navedenog preduzetnika, te je ukazala ovom organu na postojanje prekršaja u dva navrata”, piše u odgovoru Rađenovića.

Kako se dodaje, poslije prvog prekršaja, firma Mediteran reklame dopisom je upozorila Mićovića da poštuje izdate tehničke uslove i da ukloni nastale nepravilnosti, ali je on nastavio da krši instrukcije.

 

Komentari: 0

Novi komentar