Sindikat uprave i pravosuđa Crne Gore

Dešavaju se opstrukcije od pojedinaca

- Sindikat uprave i pravosuđa Crne Gore zajedno sa svojim Vatrogascima i Zatvorskim službenicima neće se obazirati niti odgovarati na tekstove koji poslednjih dana izlaze od strane naših kolega sindikalaca. Paradoks je ako se već ne želiti pružiti solidarnost što je sindikalni postulat na naše aktivnosti kao što je zakazani protest 21. avgusta protiv predloga izmjena zakona za PIO, ono se dešavaju   opstrukcije od pojedinaca koji na kraju kao što je toliko očito nisu sindikalci već obični lično interesni poslušnici poslodavaca. Toliko o tim sindikalcima. - kaže se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika koje potpisuje Predsjednik Nenad  Rakočević. 

Objavljeno: 19. 08. 2018 - 14:32 Promjenite veličinu teksta: A A A

Saopštenje prenosimo integralno:
- Ono što je veoma siptomatično je da već nekoliko dana predstavnici Ministarstva rada koji su svi na godišnjim odmorima u stvari nisu na odmorima, daju krajnje obmanjujuće i manipulativne izjave u medijima I pokušavaju da umanje važnost izmjena zakona o penzijama.
Kolovođa ugnjetavanja radničkih prava povodom ovog problema, kordinator radne grupe gospodin Jovo Pajović kaže da nisu planirana sredstva da se uveća minimalni iznos penzije od 125 evra. Gospodine Pajoviću penzioneri I radnici Crne Gore vam poručuju planirajte onda sredstva za uvećanje od  1 januara 2019 godine, do tada će svi sačekati. Gospodine Pajoviću zajedno I vašem kolegi penzioneru Raduloviću koji će uvjek glasati kao I vi, onako kako vam kažu , poručujemo, napismeno će mo  vam dostaviti 1001 razlog i predlog gdje ima sredstava, kome sve u džepove idu ogromne radničke pare, kako tajkunima, funkcionerima, braći, kumovima , naštelovanim projektima i oprostima itd. 
Gospodine Pajoviću postali ste opravdana meta ugnjetavača prava na život radnika Crne Gore, poseban akcenat na policiju, vojsku, vatrogasce, zatvorske policajce I ostale sa posebnim uslovima rada. Vi ste na prvi radni sastanak radne grupe donijeli nacrt predloga izmjena zakona o PIO, nakon toga desilo se još sedam uzaludnih zasjedanja, rasprava, predloga I truda predstavnika sindikata, a na kraju vi osiono, diktatorski rekli to je to, završen je rad radne grupe, ne usvaja se vaš niti jedan zarez, te ajte sada kući predstavnici radnika.
 Jovo Pajović gleda na nas radnike Crne Gore kao da smo bezvrijedni, kao da nemamo prava na život, na mišljenje, taj čovjek je zajedno sa predstavnikom penzionera umislio da je on neka vrsta boga, a tu osobinu dobiju osobe koji su mnogo vremena proveli na funkcijama. Funkcioner Jovo Pajović hoće da obesmisli beneficije, hoće da radnike Crne Gore izraubuje do granica  kada se zdravlje dovodi u pitanje , hoće da nas šalje u prijevremeni vječni počinak. 
Neće Jovo Pajović da pita kolegu iz Poreske uprave ili eventualno objasni kako to da postoji razlika u broju zaposlenih u broju od 50 000 u odnosu na doprinose koji se uplaćuju u fond PIO. Neće Jovo Pajović da pokrene inicijativu da se uveća minimalna penzija, minimalna zarada, neće da pita gdje je 200 000 radnika crne gore u knjigama PIA i Porske uprave, a ima ih prema Monstatu.
Nemojte kolege radnici Crne Gore da vjerujete manipulacijama I obmanama raznih naštelovanih pojedanaca, vrijeme za reakciju povodom penzionog staža I visine penzije nam je na izmaku. Iz tog razloga pozivamo sve vas da dođete u Utorak 21. avgusta u 15 i 30 časova na Rimski trg ispred Ministarstva Rada da kažemo funkioneru Jovu da mi samo hoćemo i samo tražimo  dostojansven život i dostojanstvenu penziju.

 

Komentari: 0

Novi komentar