Od početka godine

U saobraćaju poginulo 27 osoba

U Crnoj Gori je za sedam mjeseci u saobraćajnim nesrećama poginulo 27 osoba, što je 32,5 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je iz Uprave policije.
Objavljeno: 20. 08. 2018 - 13:54 Promjenite veličinu teksta: A A A

Od januara do avgusta prošle godine, kako su naveli, u saobraćajnim nesrećama poginulo je 40 osoba.

Iz policije su kazali da su za vikend, zbog prekršaja iz oblasti bezbjednosti drumskog saobraćaja na crnogorskim putevima, izdali 1.627 prekršajnih naloga, podnijeli 190 prekršajnih prijava.

„Pripadnici saobraćajne policije oduzeli su 124 vozačke dozvole, 17 pari registarskih oznaka i uhapsili 42 nesavjesna vozača zbog vožnje pod uticajem alkohola“, dodaje se u saopštenju.

Iz policije su poručili da će nastaviti sa pojačanim aktivnostima, kako bi omogućili veći stepen bezbjednosti u saobraćaju.

Kako su podsjetili, Helikopterska jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova će uz učešće službenika Odsjeka za bezbjednost drumskog saobraćaja nadgledati najfrekventnije saobraćajnice i u komunikaciji sa patrolama sankcionisati nesavjesne vozača.

„Službenici Uprave policije će nastaviti sa preduzimanjem aktivnosti kako bi se zadržao trend smanjenja broja smrtno stradalih u saobraćaju i taj broj sveo na najmanju moguću mjeru“, poručuje se u saopštenju.

Komentari: 0

Novi komentar