Protivpožarni avioni Direktorata za vanredne situacije

Avioni MUP-a u akciji gašenja požara na Paštrovskoj gori

U akciju gašenja požara, koji je izbio jutros na nepristupačnim stranama Paštrovske gore, lokalitet Brda, na zahtjev budvanske  Službe zaštite i spašavanja uključila su se i tri protivpožarna aviona Direktorata za vanredne situacije MUP-a.
Objavljeno: 20. 08. 2018 - 14:17 Promjenite veličinu teksta: A A A

Požar je trenutno relativno daleko od naseljenih područja. Požarom je zahvaćeno  nisko rastinje i žbunje,  ali s obzirom na mogućnost širenja i potencijalne opasnosti, avioni  su se uključili u gašenje i ova aktivnost je u toku.

 

“Napominjemo da je Direktorat za vanredne situacije MUP-a u stalnoj komunikaciji sa Službom  zaštite i spašavanja Budva, prati stanje na terenu i u skladu sa razvojem situacije će preduzimati odgovarajuće mjere i radnje. Protivpožarni avioni Direktorata za vanredne situacije prethodno su, tokom avgusta, bili angažovani na gašenju požara na području Krajine, Kuča i lokaliteta Zagrade”, saopšteno je Portalu Analitika iz MUP-a.

 

​foto: Ilustracija

 

Komentari: 1

Oj dodo od dodole

20. 08. 2018 - 22:41

Iguman manastira Reževići Hrizostom večeras je služio moleban za kišu kako bi se ugasio požar. Ova mitropolija bi u sve uložila, zamajavaju narod, devastiraju, grade, ofitavaju nekretnine... još postadoše i vatrogasci!
Novi komentar