Radnička partija kritikuje obje sindikalne organizacije

Tošković: Radnici moraju uvidjeti podvalu sindikalnih vođa

Poslije nekoliko decenija obmanjivanja radnika sada su se sjetili i probudili iz Saveza sindikata i Unije slobodnih sindikata da na zajedničkom sastanku koordinacionih timova za sprovođenje kampanje-navodno za dostojanstveno treće doba- dogovore termine održavanja javnih tribina  i okruglih stolova u većini crnogorskih opština od 03.do 17.septembra. Navedeni dogovor nacionalnih sindikata da pomognu, kako bi građani trećeg doba živjeli dostojanstveno je ustvari dogovor po tajnom nalogu Vlade i još jedna u nizu smišljenih obmana, ocijenio je predsjednik podgoričkog odbora Radničke partije Radovan Tošković.
Objavljeno: 21. 08. 2018 - 08:25 Promjenite veličinu teksta: A A A

"To rade namjerno, sa velikim vremenskim zakašnjenjem, kako radnici u ovom slučaju ne bi mogli reagovati na vrijeme, znajući dobro da će ti,po radnike pogubni zakoni, po ubrzanom postupku u oktobru biti usvojeni. Osnovano se postavlja pitanje u ovom slučaju-zašto su predstavnici nacionalnih sindikata sa svojom družinom ovoliko vremena ćutali? I zašto do sad nijesu organizovali proteste kako bi spriječili predlaganje-usvajanje po radnike pogubnih zakona", naveo je Tošković u izjavi dostavljenoj Portalu Analitika.

Smatra da je došlo krajnje vrijeme da se zaposleni vrate u samoorganizovani, autonomni sindikalni pokret  i kroz šire društvene mreže sa javne scene proćeraju lažni sindikalizam i njihove vođe.

"Ovakvo djelovanje nacionalnih sindikata u Crnoj Gori je krajnje ponižavajuće i nemoralno u poređenju sa naprednim sindikalnim aktivnostima koje se sprovode u okruženju i Evropi gdje i najmanji pad životnog standarda ili ugrožavanje radnika izazivaju burne i masovne proteste svih zaposlenih, dok kod nas u Crnoj Gori vođe nacionalnih sindikata, u ulozi reportera, stalno saopštavaju neke nove po radnike pogubne zakone o radu, ne čineći ništa da to spriječe. Ovakvim sindikalnim radom dvije nacionalne sindikalne centrale umiru kod otriježnjenih radnika. Sve ovo pokazuje da su Savez sindikata i Unija slobodnih sindikata interesne grupe koje sindikalizam doživljavaju kao sredstvo ličnog bogaćenja i služenja režimu", naveo je Tošković.

Kako je dodao, njihovo višedecenijsko plandovanje dovelo je do ugrožavanja opstanka radničke klase u Crnoj Gori, da bi sada te iste vođe nacionalnih sindikata za septembar najavljivali mogućnost održavanja protesta, "navodno za spas radničke klase koju su upravo oni uništili, a kao takvi, vođe nacionalnih sindikata na radničkim protestima u očima radnika liče na klovnove tragičnog cirkusa privredne katastrofe".

"Radnici moraju uvidjeti podvalu sindikalnih vođa i treba da ignorišu njihove pozive na proteste,jer su to lažni protesti kao i svi dosada,da se samoorganizuju za pobunu protiv siromaštva i robovskog položaja u kom se sada nalaze zbog lažnih nacionalnih sindikata i njihovih vođa.Jedino njihovim proćerivanjem sa sindikalne scene radnici se mogu nadati boljim danima. Nacionalni sindikati i njihove vođe su jedini i glavni krivci uništenja  crnogorske radničke klase zarad ličnih interesa i interesa okupacione vlasti", zaključio je Tošković.

Komentari: 5

LIBERTARIJANAC

21. 08. 2018 - 08:45

U ovom slucaju PORESKA KEKOVICU I STARIM SINDIKALCIMA onom CETINJANINU i onom CRMICANINU SA BRADOM te presao iz URBANIZMA da pomogne VLADI. Hvala momci hahaha dobroje nekada sto imamo takve KARAKTERE . NEKADA I KAPITALIZMU POMOZU! OVAJ TOSKOVIC je stara GARDA PROLOMUNISTICKA. ne idite sa njim on je PROTIV MILA I VLASTI PROTIV DPS a time i KAPITALIZMA kakvog takvog ,svakako boljeg od njiove IDEOLOGIJE.
BEBIFITNI

21. 08. 2018 - 10:25

TESKE POSLOVE OPASNE resavati kao AMERIKA i ENGLESKA RESAVAJU cio ZAMANI SVET EU/ KRACIM RADNIM VREMENOM,boljom platom zastitom NIKAKO kao KARDELJ I TITO i OSTALI KOMUNISTI. OVO SU REPOVI SOCIJALIZMA KOD nas da POLICAJAC ZDRAV KO DREN ode u PENZIJU SA $).GODINA ZIVOTA a RADNIK recimo VODOVODA ili KLINICKOG CENTRA ili UCITELJ koji je jako BOLESTAN ili NOVINAR ne moze ni u INVALIDSKU DOSTA BRE UDASKO KOMUNISTICKE DESKRIMINACIJE
Nikšić

21. 08. 2018 - 11:51

Koji beneficirani radni staž. To je diskiminacija ostalih radnika, Sramto, to je davno trebalo ukinuti.
NARAVNO

21. 08. 2018 - 12:11

DA JE TREBALO,al su preko njih namicali GLASOVE i da im budu VJERNIJI .Sada dosla usla SVETSKA BANKA .PA KAZE AKO OCETE PARE? micite nam taj HAOS NERADNIKA NEPOTREBNIH VOJSKU sa tih IZMISLJENIH RADNIH MJESTA. Ak ocete da imate DOBRE I UREDNE PENZIJE PRAVICNE-MICITE OVE BENIFICIRANE LAZNJAKI AKO OCETE,,,MICITE TOLIKO MINISTARSTAVA ihaaa sto jos NE. Kada dosla VODA DO GRLA zvali su MMF ne bi oni jos jer siu znali sto ih CEKA AL ETO VODA DO PODA? Dje usa MMF svaka VLADA S POCETKA JE PALA ? CE VIDIMO ce OVA ?
Bata Cuce

21. 08. 2018 - 14:06

Moraju alj ne vide. A dje se dejede onaj Popović čuveni radnički tribun.
Novi komentar