"Nanijela štetu ugledu zemlje"

Austrijsku ministarku kritikuju zbog plesa i naklona Putinu

Austrijska ministarka spoljnih poslova Karin Knajsel meta je žestokih kritika zbog toga što je pred ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom na svom vjenčanju u subotu napravila veliki "kniks", naklon nakon plesa, i time, prema mišljenju kritičara, nanijela štetu ugledu zemlje.

Objavljeno: 21. 08. 2018 - 21:57 Promjenite veličinu teksta: A A A
Austrijsku ministarku kritikuju zbog plesa i naklona Putinu
Foto: Reuters

Putin je bio glavna zvijezda njenog vjenčanja, iako nisu posebno dobri prijatelji.

Knajsel je s njime otplesala valcer i nakon toga napravila duboki 'kniks' što su neki austrijski mediji ocijenili štetnim za Austriju.

'Kniks' na kraju plesa važan je element bečkog plesnog bontona i izraz poštovanja, objasnio je Roman Svabek, vlasnik plesne škole koja zadnjih deset godina organizuje poznati bečki Opernball.

Međutim, Der Standard je taj potez ocijenio kao sramotu: "Ministarka spoljnih poslova izgubila je svu vjerodostojnost zbog načina na koji se ponijela prema Vladimiru Putinu."

Knajsel (53), nestranačka stručnjakinja za Bliski istok, imenovana za ministarku spoljnih poslova na predlog krajnje desne Slobodarske stranke koja je bliska Putinovoj Jedinstvenoj Rusiji.

Njeni kritičari fokusirali su se na to što Austrija trenutno predsjedava EU, a odnosi EU i Rusije jako su napeti zbog niza pitanja.

Austrija nije kao druge evropske države ove godine protjerala ruske diplomate nakon što je Velika Britanija optužila Kremlj da je nervnim otrovom otrovao bivšeg ruskog špijuna i njegovu kćer u Engleskoj, što Moskva negira.

Komentari: 0

Novi komentar