Velika premijera

Nile Rogers & Chic objavili Till The World Falls, uskoro album

Najveće ime među producentima i bend za najbolja koncertna izvođenja ne treba puno predstavljati. Dovoljno je reći samo Nile Rodgers & Chic. Nakon četiri decenije u muzičkoj industriji, fank pioniri su postali nesporne legedne koji iznova i iznova osvajaju vrhove top lista sa hitovima koji nadmašaju najveće domete pop muzike. Praktično je nemoguće izgovoriti “Freak out!”, a da vam makar jedna osoba ne usklikne odgovorom “Le Freak! C’est Chic!”
Objavljeno: 25. 08. 2018 - 12:55 Promjenite veličinu teksta: A A A

Sada se jedan od najznačajnijih svjetskih muzičara i njegov bend spremaju da lansiraju, vjerovali ili ne, prvi album u posljednjih 25 godina. Premijera je zakazana za 28. septembar, tek nepunih mjesec dana nakon fantastičnog nastupa koji će prirediti na otvaranju petog, jubilarnog Sea Dance festivala u tirkiznoj plaži Buljarica u Budvi.

Ipak, ova vatrena ekipa odlučila je da nam zagolica maštu i testira reakcije sa njihovim prvim singlom “Till The World Falls”, koji predstavlja kombinaciju funk i dance muzike sa primjesama osvježavajućeg modernog zvuka.

Podrazumijeva se, producent numere je Nile Rodgers, a svoj pečat ostavili su i Mura Masa i tekstopisac Anderson. U prevodu: ovo će biti numera koju ćete držati na repeat dan-noć.

Snimajući spot za novu pjesmu, koji tek treba da bude objavljen, majstori svog zanata Duckie Thot and Jazzelle Zanaughtti oživjeli su epske fotografije benda iz 1977. godine kada je Chic snimio debitantski album.

“Imao sam zamisao da ovim albumom, koji će nositi naziv “It’s About Time”, udahnem novi život originalnom albumu sastava Chic, starom 40 godina. Postojanje Chic-a vezuje se za jednu ideju, a to je inkluzija. Mi povezujemo sve rase, vjere, nacionalnosti i to je naš najveći uspjeh”, otkriva muzičar koji stoji iza hitova najvećih muzičkih zvijezda poput Madonne, Davida Bowie-ja, Duran Duran i mnogih drugih.

On je uvjeren da će posljednje izdanje naići na odličnu reakciju publiku i da će slušaoci steći utisak koliko su uživali svi koji su učestvovali u stvaranju ovog albuma.

Novu pjesmu, ali i ostale megahitove iz njegove bogate muzičke karijere Rodgers donosi 30. avgusta na glavnu festivalsku binu, Addiko Main Stage powered by Turistička organizacija Budva.

Pored Nile Rodgersa i sastava Chick svoje nastupe potvrdili su i Dimitri Vegas & Like Mike, Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Alice Merton, Dax J, Lost Frequencies, Burak Yeter, Antigone, Francois X, Shlømo, Eagles & Butterflies, Filatov & Karas, Sofia Rodina, Marko Nastić, PTU Live, Bajaga i instruktori, Hladno pivo, Van Gogh, Rambo Amadeus, Marko Louis, Sajsi MC , Krešo Bengalka, Vojko V, Who See, Bassivity Showcase, Lag, Vakat AKA Aleksandar Grum, Forest People, Gillerz & Be Good, Ilija Đoković, Sugar Lobby, Monosaccharide, Bodzie, Popi Divine, Mr. Lekka, Branko Vuković, Buba, Vegim & Flekitza, Ana RS, TZ Project, ČX, Sabinaa, Jan De R i mnogi drugi.

Finalno poskupljenje ulaznica u srijedu 29. avgusta.

Komplet ulaznica za sva tri dana festivala po cijeni od 29.99 eura, kao i dnevne ulaznice po cijeni od 17.99 eura pojedinačno, biće dostupne u prodaji samo do 29. avgusta do kraja dana. Od 30. avgusta, kada i počinje festival, ulaznice će biti dostupne po punoj cijeni. Ulaznice se mogu kupiti u prodajnoj mreži Gigstix.me, na 54 prodajna mjesta u 23 grada Crne Gore. Više informacija može se naći na sajtu www.seadancefestival.me.

Komentari: 0

Novi komentar