UCG: Konkurs za treći upisni rok u utorak

Univerzitet Crne Gore (UCG) raspisaće u utorak konkurs za treći upisni rok na prvu godinu osnovnih studija.
Objavljeno: 25. 08. 2018 - 15:11 Promjenite veličinu teksta: A A A

Slobodnih mjesta za upis studenata koji će se finansirati iz budžeta, kako je saopšteno iz UCG, ima na Biotehničkom, Elektrotehničkom, fakultetima dramskih i likovnih umjetnosti, Pomorskom, fakultetima za sport i fizičko vaspitanje i za turizam i hotelijerstvo.

Mjesta će biti i na Filološkom, Filozofskom, Mašinskom, Metalurško-tehnološkom fakultetu, Muzičkoj akademiji, Pravnom fakultetu u Bijelom Polju i Prirodno-matematičkom fakultetu.

Prorektorica za nastavu UCG Đurđica Perović objasnila je da pravo prijave na konkurs za upis ima crnogorski državljanin i stranac, u skladu sa zakonom, koji je stekao odgovarajuću kvalifikaciju IV-1 podnivoa Nacionalnog okvira kvalifikacija.

Ona je kazala da je kandidatima, uz prijavu za upis, potrebna originalna diploma o položenom eksternom maturskom, odnosno stručnom ispitu, originalna svjedočanstva o završenim pojedinačnim razredima srednjeg obrazovanja, diploma “Luča” ili ekvivalentna diploma, kopija biometrijske lične karte ili lične isprave za strance.

Perović je dodala da je potrebna i diploma o osvojenoj prvoj ili drugoj nagradi na državnom ili međunarodnom takmičenju iz predmeta koji su od značaja za nastavak obrazovanja.

Komentari: 0

Novi komentar