Priznao prvi čovjek UEFA

Čeferin: Srbiji nije sviran čist penal protiv Švajcarske

Prvi čovjek Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksandar Čeferin priznao je da je reprezentacija Srbije oštećena protiv Švajcarske na Mundijalu za penal i poručio da još uvijek nije siguran da li je VAR neophodan.
Objavljeno: 28. 08. 2018 - 13:54 Promjenite veličinu teksta: A A A

Njemački sudija Feliks Brih povlačenje Aleksandra Mitrovića od Štefana Lihštajnera i Fabijana Šera nije okarakterisao kao penal, poslije čega je Švajcarska preokrenula na 2:1 i praktično eliminisala "orlove" sa Svjetskog prvenstva u Rusiji.

"Potrebno je sve da se reguliše. Pogledajte pomoćne sudije na Svjetskom prvenstvu, ništa nijesu radili, samo su čekali. Jedan arbitar mi je rekao "Kada je veliki incident, stavim prst u uvo i svi su me ostavili na miru". Imamo primjer Srbije kojoj nije sviran čist penal protiv Švajcarske, a nekima jeste za mnogo manje stvari", rekao je Čeferin za slovenačku Ekipu.

 

Brih je zbog greške na meču Srbija - Švajcarska udaljen s Mundijala i nije sudio utakmice nokaut faze kao jedan od najcjenjenijih sudija u Evropi.

 

Čeferin smatra da VAR još uvijek nije spreman da se koristi u Ligi šampiona, iako postoje tvrdnje mnogih da bi trebalo da se uvede.

"Ne znam odakle dolaze navodi, nijesam pričao o tome i nijesam uvjeren oko VAR-a. Neke stvari moraju da se iščiste, ko odlučuje da li je potreban VAR - glavni sudija ili iz video sobe? Niko to ne razumije, ni navijači, novinari... Sve je nejasno. Ipak, svjesni smo da će jednog dana biti neophodan i da će biti u Ligi šampiona, ali ona nije turnir", zaključio je on.

Podsjetimo, Srbija je u grupnoj fazi izgubila još od Brazila (2:0), a pobijedila Kostariku (1:0).

Komentari: 3

!

28. 08. 2018 - 15:59

Stete djavolje
saqiri

28. 08. 2018 - 16:29

Tudjiem ajdamakom gloginje tresti
Djordje

28. 08. 2018 - 17:00

A smradina li si, osjecas se do USA. Steta ili ne steta,radi se o pravdi.
Novi komentar