Premijer ponovo nenajavljeno na gradilištu „Kolašin 1600“

MARKOVIĆ: Kritike urodile plodom, sad radovi dobro napreduju

Predsjednik Vlade Duško Marković danas je ponovo nenajavljeno obišao gradilište turističkog rizorta „Kolašin 1600“ i iskazao zadovoljstvo kako radovi sada napreduju nakon kritika koje je izrekao prilikom prethodne iznenadne posjete ovom gradilištu, 18. juna.
Objavljeno: 28. 08. 2018 - 14:32 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Poslije sedamdeset dana sam na istom mjestu. Tada smo bili u prilici da konstatujemo da radovi nijesu imali zadovoljavajuću dinamiku, da se dosta kasnilo u odnosu na potpisani ugovor. Danas sa zadovoljstvom mogu da kažem da radovi dobro napreduju, da imamo dobru dinamiku i da su izvođači angažovani na ovom lokalitetu, da odgovorno i savjesno rade kako bi radovi bili dovedeni do kraja. Dakle, i kompanije Tošković, Tehnoput i konzorcijum Doppelmayr i Novi Volvoks su u punom angažmanu sa zadovoljavajućim brojem radnika i ozbiljnom mehanizacijom i rekao bih da sada stvari idu u dobrom pravcu. Naravno, ovo zadovoljstvo je samo danas. Mi ćemo preko Direkcije i nadležnog ministarstva i neposredno ja sa svojim Kabinetom i u budućnosti pratiti kako stvari napreduju“, rekao je Marković na lokaciji turističkog rizorta „Kolašin 1600“.

 

Premijer je iskazao posebno zadovoljstvo lokacijom rekavši da će na tom mjestu u budućnosti postojati ozbiljna zimska i ljetnja turistička ponuda.

 

„Vjerujem da ćemo brzo stvoriti pretpostavke da spojimo skijališta 'Kolašin 1450' sa skijalištem 'Kolašin 1600' i dobiti mnogo veći potencijal. Ovdje smo potpisali ugovor o zakzupu sa investitorom koji će baš ovdje na ovoj lokaciji graditi hotele i apartmane i vjerujem da Kolašin i Crna Gora dobijaju jedan novi sadržaj koji će doprinijeti ne samo razvoju našeg turizma nego i cijeloj crnogorskoj ekonomiji“, rekao je premijer Marković.

 

Komentari: 7

Nick

28. 08. 2018 - 16:03

Uz sve vrline ili mane,ovaj covjek je jedan od rijetkih koji zaista pokazuje energiju i zelju da se neki zaopceti projekti stvarno i realizuju...nevjerovatna je drskost i bezobrazluk od strane investitora koji preuzmu posao od drzave,dobiju novac a onda odugovlace i nezavrsavaju dogovoreno...zato treba drzavne strukture da se zainteresuju i priprijete,da se stvari pomjere sa mrtve tacke...opstinske strukture u Pg treba da uce od Markovica i privedu zavrsetku planirane investicije(bulevari,gradsko pozoriste itd)...a ne da se investitori igraju sa njima
i zec ostri na siroce

28. 08. 2018 - 16:32

A normalno da se izvodjaci sprdaju kad mogu . Svuda u normalnom poslovnom svijetu nepostovanje rokova i ugovora je kobno za firmu .
na vrat na nos

28. 08. 2018 - 16:18

E vako raskopali jednu prigracku ulicu i skoro dvije godine nesrecni narod se zlopatio i lomio noge i kola nikad da zavrse . Pred dan opcine nedje mjesec dana navalise oni radnici i zavrsise sto nijesu za dvije godine mogli . Razlog kazu dolazi Markovic da presjece traku i svecano otvori 300 m puta .
Roki

28. 08. 2018 - 17:31

Markovicu ne vidim na Zabljaku novi sestosjed i zicaru,obecali ste ove zime da ce raditi ???
60896

28. 08. 2018 - 22:03

Imaju li ovi šestosjedi ugrađene radijatore???
Nia

29. 08. 2018 - 01:52

No voila crno-narandzastu boju ajedista ovo je sprdnja gola
Nia

29. 08. 2018 - 01:52

No voila crno-narandzastu boju ajedista ovo je sprdnja gola
Novi komentar