Gradonačelnik uskoro predstavlja tim

SD sa starim snagama, kod DPS-a biće promjena sekretara i direktora?

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković trebao bi uskoro da predstavi svoj tim gradskih sekretara i direktora, u kome će biti novih imena, naročito u onim resorima koji pripadaju Demokratskoj partiji socijalista, saznaje Portal Analitika.
Objavljeno: 31. 08. 2018 - 10:50 Promjenite veličinu teksta: A A A

Iako iz vrha DPS-a nije procurjela ni jedna informacija o kadrovskim rješenjima, ono što je izvjesno je da će dosadašnji zamjenik Časlav Vešović ostati i dallje na toj funkciji, a da, kako sada stvari stoje, funkcija drugog zamjenika iz redova DPS-a pripasti javnosti malo poznatoj Slađani Vujačić iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.

Kao što je poznato od ranije, bivši zamjenik gradonačelnika iz redova SD-a Boris Mugoša imenovan je za poslanika u Skupštini Crne Gore, a u novom miješanju karata SD je ostala bez funkcije zamjenika gradonačelnika, a možda i bez funkcije glavnog administratora.

Izvori Portala Analitika tvrde da će biti promjena i na funkcijama sekretara i direktora gradskih preduzeća, a od ranije se špekuliše da Vladan Vučeljić neće biti direktor gradskog Vodovoda već da će mu pripasti funkcija direktora velikog državnog preduzeća ili institucije.

Što se tiče Socijaldemokrata, tu je situacija prilično jasno i gotovo je izvjesno da će raniji sekretari i direktori zauzeti iste pozicije i kod novog gradonačelnika.

Osim nekadašnjeg glavnog administratora Gorana Petrovića koji je ranije izabran za sekretara Ministarstva finansija. Nakon njegovog odlaska, za vršioca dužnosti  je postavljena njegova partijska koleginica Edina Bulić.

Osim vjerovatne promjene kadrova, što treba da potvrde partijski organi DPS-a, Glavni grad čeka i reorganizacija uprave.

Sadašnji Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj biće podijeljen na sekretarijate za komunalne poslove i za saobraćaj. Sekretarijat za rad, mlade i socijalno staranje, takođe, biće podijeljen na sekretarijate za rad i socijalno staranje ili samo socijalno staranje.

Gradonačelnik Vuković je najavio i jednu veliku novinu, u okviru službe će biti otvorena kancelarija koja će se baviti IPA projektima.

Široka lista DPS-a, pojačana manjim strankama,  je na izborima 27. maja, sa 32 mandata, osvojila apsolutnu vlast. SD je dobio tri mandata. Koalicija Demokrate-URA osvojila je 17 mandata, savez DF-SNP osam. Albanska alternativa u podgoričkom parlamentu ima jednog predstavnika.

Komentari: 4

Ana

31. 08. 2018 - 11:18

Gradonačelniče,treba nam novi,moderni pristup uređenju kulturnog života u Glavnom gradu. Mislim i razvoju sporta u smislu afirmacije,masovnosti i izgradnje novih površina za to. Nađi neke mlađe i modernije ljude za to.
ZARIJA

31. 08. 2018 - 20:05

G. VUKOVIĆU, ČESTITAMO, ali stanovnici Beogradske uli­ce moraju nešto reći. Već VIŠE DECENIJA če­ka­ju da se ulica dovede u iole normalno stanje. Uska je, NEMA TROTOARE, NEMA ODVOD VODE. Mje­šta­ni tvr­de da sa istim pro­ble­mom mu­ku mu­če sva­ke go­di­ne, ali da se ni­ko ne okre­će na nji­ho­ve mol­be. Kad pa­da­ ki­ša uli­ca je po­pla­vljena od ivice do ivice da mo­ra­mo no­si­ti čizme. Ov­dje ži­vim pedesetak go­di­na i sta­nje je isto, ka­ko ta­da ta­ko i sa­da. Ni­ko se ži­vi ne okre­će na taj na­š vrlo ozbiljan problem. Poprilično, PO ZAKONU, smo platili komunalije, redovno plaćamo poveči porez na nekretnine - ne pomaže ništa. Violeta iz "Puteva" je prije tri mjeseca zakrpila jednu rupu 0,4 x 0,4 m. I to je sve. Mi ne kukamo i ne tražimo poklone. Tražimo samo da nam se vrati dio uloženih para i UPRISTOJI ULICA,
Ana J

31. 08. 2018 - 22:42

Izvrsna ljekarka. Zravstvo jeste na gubitku,medjutim sjajan izbor Vukovica.Srecan rad Gradonacelniku i timu.
ZAŠTO

01. 09. 2018 - 08:58

Ne postavite za potpredsjednika skupštine jednu damu iz SD-a koja je bila uoči izbora toliko angažovana za zapošljavanje na aerodromu da je uz bučno reagovanje njenog supruga "zapostavila"svoje bračne obaveze proširujući ih nesebično u partijskoj kampanji.Doduše malo se zaboravila i obećavala više zapošljenja od dozvoljenih kapaciteta.
Novi komentar