Kritike na račun Vlade

URA: Studiju valorizacije Aerodroma radiće firma koja ima jednog zaposlenog

Informacija da su Međunarodna finansijska korporacija (IFC) i crnogorsko Ministarstvo saobraćaja i pomorstva (MSP) angažovali  kompaniju Dean Capital Strategies GmbH  da radi ekonomsku analizu za valorizaciju Aerodroma Crne Gore (ACG) a koja je osnovana  prije nepune tri godine i ima jednog stalnog zaposlenog, a vlasnički je povezana sa kompanijom koja se bavi proizvodnjom i distribucijom piva skandalozna je, ali ne i iznenađujuća imajući u vidu ko čini aktuelnu crnogorsku Vladu, saopštili su danas iz Građanskog pokreta URA.
Objavljeno: 04. 09. 2018 - 14:07 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Firma koja bolježi gubitke u poslovanju i ima negativan kapital, sa svega tri godine od osnivanja i jednim zaposlenim je odabrana da radi studiju valorizacije Aerodroma i možda to najbolje govori koliko je ispravna odluka da se Aerodromi daju u koncesiju”, navode u URA.

Oni kako ističu “nijesu iznenađeni ovakvim skandalima koje servira aktuelna Vlada” jer su upravo prepoznati po njima.

“Podsjećanja radi za javnost skandalazna je bila i činjenica da po sazananjima GP URA IWG grupa, koja je 2015. godine izabrana na tenderu kao jedini ponuđač za kupovinu 56,48 odsto državnih akcija Instituta “Simo Milošević” za deset miliona eura i koja je tada trebalo da obezbijedi investiciju od 200 miliona eura, ugašena usljed bankrota”, istakli su oni.

Dodaju da koncesioniranje Aerodroma Vladi jedino treba da posluži kako bi dobila novac odmah a sa kojim bi popunila budžet u rupama za koji je bilo jasno da je u problemu jer je dva puta u jednoj godini vršen njegov rebalans.

“Dok priče o modernizaciji i proširivanju kapaciteta nemaju nikakve veze sa realnošću, zato što su Aerodromi jedino profitabilno preduzeće sa monopolskim statusom koje bi moglo samo da otplaćuje kredite za modernizaciju i poširivanje kapaciteta”, zaključuju u URA.

Komentari: 1

Tesla

04. 09. 2018 - 15:24

Jos jedna dezinformacija, iz kojih kaca ih samo vade boze dragi......Oj pameti dje li si otisla....
Novi komentar