istovremeno, pomogne farmerima u rješavanju tržišnih viškova u svojoj proizvodnji." /> istovremeno, pomogne farmerima u rješavanju tržišnih viškova u svojoj proizvodnji." />

"Izraz brige prema penzionerima i farmerima"

Nastavak podrške otkupu jagnjadi

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, Ministarstvo rada i socijalnog staranja i Fond PIO predložiće Vladi da i ove godine podrži organizovan otkup jagnjadi, kao izraz brige prema potrebama penzionera da pod povoljnim uslovima obezbijede kvalitetan proizvod, a istovremeno, pomogne farmerima u rješavanju tržišnih viškova u svojoj proizvodnji.
Objavljeno: 05. 09. 2018 - 09:35 Promjenite veličinu teksta: A A A

U cilju pripreme informacije koja će se razmatrati na narednoj sjednici Vlade, danas je održan sastanak potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutina Simovića, sa predstavnicima institucija, organizacija i privrednika, koji su i  prethodnih godina učestvovali u ovoj akciji.

Sastanku koji je inicirao Savez penzionera Crne Gore na bazi iskazanog interesovanja svojih članova, prisustvovali su: ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, predsjednik Odbora direktora  IRF-a Zoran Vukčević, direktor Fonda PIO Duško Perović, predsjednik Saveza penzionera Branko Vešović i vlasnici mesnih industrija Goranović, Mesopromet i Gradina.

0509ministarstvopoljoprivredesastanak

- Prisutni su izrazili zadovoljstvo zbog nastavka projekta koji, kako su ocijenili, odražava kontinuirano partnerstvo institucija i razumijevanje prema potrebama crnogorskih penzionera i farmera.Iskazana je spremnost svih subjekata da akciju otkupa tržišnih viškova jagnjadi i ove godine realizuju na efikasan način, uz očekivanje da će zajednička i partnerska akcija imati očekivane pozitivne socio-ekonomske efekte. Takođe, zaključeno je da sa organizovanim otkupom jagnjadi treba početi što prije – saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede.

Komentari: 1

cetinje10

06. 09. 2018 - 10:30

Gospodine ministre,,Direkotore Fonda PIO,,Crne gore,prvo uradi sledece za veci dio penzionera,da im se uplate doprinosi,da napokon dobiju stalna penzijska resenja,,to jest penzije ,,a poslije sve ovo moze,,nije problem,,,,HVALA VAM
Novi komentar