Ove namirnice će vam pomoći da se riješite nadutosti

Osjećaj nadutosti nije nimalo prijatan i tada vam sigurno ne pada na pamet da nešto pojedete. Ipak, prema savjetima stručnjaka ni u tim momentima ne treba da preskačete obroke jer tako možete samo još više da usporite varenje.
Objavljeno: 09. 09. 2018 - 22:53 Promjenite veličinu teksta: A A A

Evo nekih namirnica koje smanjuju nadutost i ublažavaju njene simptome. 

Riba 

Namirnica koja se veoma lako vari i sadrži proteine koji ublažuju osjećaj nadutosti. 

Celer 

Veoma je bogat kalijumom i smatra se jednim od boljih prirodnih diuretika koji će vam svakako pomoći da se riješite nadutosti i njenih pratećih simptoma. 

Bundeva 

Bogata vlaknima, bundeva sadrži nizak nivo šećera i skroba što ovu namirnicu čini savršenim saveznikom u borbi protiv lijenjih creva. 

Spanać 

Ovo povrće je bogato vitaminima B, prirodnim diureticima koji spanać svrstavaju u savršenu namirnicu u borbi protiv nadutog stomaka. 

Peršun 

Ovaj začin osim što čini da vam obroci izgledaju svježe i zdravo, višestruko je dobar za vaše zdravlje. Bogat vitaminom C i kalijumom, pomaže i kod nadutosti. 

Jabukovo sirće 

Odlično za detoksikaciju organizma, ali i u borbi protiv masnih naslaga, jabukovo sirće je dobro i ako imate problem sa probavom. Pored toga jabukovo sirće sadrži probiotike dobre za crijevnu floru koji sprečavaju pojavu nadimanja.

Komentari: 0

Novi komentar