AKCIJA CRNOGORSKE I TURSKE POLICIJE: Jedan od vođa škaljarskog klana uhapšen u Antaliji po potjernici Grčke

Detalji hapšenja Jovana Vukotića

Kotoranin Jovan Vukotić, koji prema evidenciji policije slovi za vođu škaljarskog klana, sinoć je iz Turske isporučen Srbiji i nalazi se u ekstradicionom pritvoru – saznaje Pobjeda u vrhu crnogorske policije. 
Objavljeno: 11. 09. 2018 - 01:15 Promjenite veličinu teksta: A A A

Vukotić je uhapšen prije tri dana u Antaliji zahvaljujući operativnim saznanjima crnogorske policije da se nalazi u tom gradu. Kako nam je potvrđeno, lisice su mu stavljene u stanu dok je bio sa jednom stranom državljankom. Kod sebe je imao lažni pasoš. Kako Pobjeda saznaje, Jovan Vukotić uhapšen je po međunarodnoj potjernici koju je raspisala Grčka zbog šverca kokaina u toj zemlji.

Ovaj podatak držan je u tajnosti nekoliko mjeseci, koliko su crnogorske službe pratile njegovo kretanje i o tome obavještavale kolege iz partnerskih bezbjednosnih službi. Konačno, nakon sastanka 20. jula u Ankari, koji su predstavnici crnogorske policije – šef NCB Interpol Podgorica Dejan Đurović, šef kriminalističke policije Enis Baković i rukovodilac odsjeka za opšti kriminalitet Aleksandar Bošković - imali sa kolegama iz Turske i Srbije, Jovan Vukotić je lociran u jednom iznajmljenom stanu u poznatom turskom ljetovalištu Antaliji. Prema operativnim podacima crnogorske policije, Vukotić je u rejonu Antalije boravio četrdesetak dana, sve do hapšenja u nedjelju veče.

Dvojno državljanstvo

Turske vlasti obaviještene su da Vukotića potražuje Grčka zbog krijumčarenja 140 kilograma kokaina. Ipak, turske vlasti juče su donijele odluku da ga ne isporuče Grčkoj, prvenstveno zbog loših političkih odnosa sa tom zemljom, pa su ovog bjegunca „ustupile“ Srbiji, što im i zakon omogućava. Naime, Vukotić ima dvojno državljanstvo – crnogorsko i srpsko, koje je dobio prije dvije godine, u vrijeme krvavih obračuna dvije kriminalne grupe – „škaljaraca“ i „kavačana“.

Sada se postavlja pitanje da li će ga Srbija isporučiti Grčkoj ili će od te zemlje tražiti ustupanje predmeta da bi odgovarao pred srpskim pravosuđem. Prema informacijama Pobjede, Srbija ne potražuje Jovana Vukotića, niti je protiv njega pokrenut bilo kakav postupak u Srbiji.

Zato je izuzetno zanimljiv potez Turske da Vukotića isporuči – državi koja ga ne potražuje. Vukotić je srpsko državljanstvo dobio 2016. godine zahvaljujući poznanstvima sa bezbjednosno interesantnim osobama iz Novog Sada, kako bi izbjegao da odgovara pred crnogorskim pravosudnim vlastima.

Za vrijeme interesovanja crnogorskih istražitelja za njegovo kretanje, on je u nekoliko navrata viđen u društvu srpskih biznismena i ljudi iz podzemlja u Novom Sadu. Zvanično, srpska policija to nikad nije saopštila kolegama iz Crne Gore, što bi moglo navesti na sumnju da je Vukotić pod zaštitom određenih bezbjednosnih struktura. Crnu Goru je napustio kad je počeo rat „škaljaraca“ i „kavačana“. 

Opširnije u Pobjedi

Komentari: 6

kikiriki

11. 09. 2018 - 07:10

u jbg ..........
Putnik Namernik

11. 09. 2018 - 07:52

Samo jedan momenat Dame i Gospodo… Pa ako je “vođa škaljarskog klana” Jovan Vukotic takodje i “asset” Bezbednosno Informativne Agencije Republike Srbije, onda Republika Srbija direkno ili indirektno vodi i sankcionise rat izmedju dva zaracena klana. Posto mi svi dobro znamo da je Republika Srbija u proslosti upotrebljavala kriminalce za postizanje svojih zlodela, ovo u stvari nije nista iznenadjujuce. U poslednijh 30-ak godina svo zlo na ovim prostorima je poteklo iz Beograda. Dok se taj grad ne pacifikuje nece biti srece na ovim prostorima.
morebit namjernice

11. 09. 2018 - 08:22

Po istoj logici ovaj drugi suprostavljeni klan radi za drugu turisticku agenciju .Pa ono agencija protiv agencije ili proxi rat ili nasi turisti napali vasi turisti .
Putnik Namernik

11. 09. 2018 - 14:45

Ja volim moje turiste vise od BIA, ne znam za tebe...?
Dva krupna problema

11. 09. 2018 - 08:34

Iz hapšenja Vukotića proizilaze dva problema za subjekte u CG. Prvi je u vezi Ranka. Vukotić može progovoriti o tome ko ga je deceniju štitio u Kotoru. Za to vrijem Kotorom je neprikosnoveno upravljao Ranko. Drugi je za Bečića. Vukotić neće moći više da finansira Bečića i Demokrate.
Cg

11. 09. 2018 - 23:22

Smanjite malo doživljaj. Opet Srbija kriva. Vjerovatno je kriva i za to sto 90% naroda nema za burek.
Novi komentar