Poručili iz ove partije

SNP: Vanredni izbori najbolje rješenje za izlazak iz ekonomske krize

Crna Gora prolazi kroz period najdublje ekonomske krize, što za posljedicu ima i produbljivanje političkih, vjerskih i svakih drugih podjela, poručio je član predsjedništva Socijalističke narodne partije Miomir Vojinović.
Objavljeno: 14. 09. 2018 - 11:06 Promjenite veličinu teksta: A A A

On ističe da SNP  smatra da su vanredni parlamentarni izbori najbolje rješenje za izlazak iz duboke socijalne i ekonomske krize, koju je kako dodaju, izazvala DPS sa svojim koalicionim partnerima.

“Takođe, smatramo da je u ovakvim prilikama dijalog između vlasti i opozicije neophodan, kako bi se konačno našao najbolji model mogućeg izlaska iz krize. SNP smatra da su za našu državu izuzetno štetne i opasne bilo koje euroskeptične poruke, koje nas guraju na margine evropskih, demokratskih standarda. Mi i dalje smatramo da Evropska unija nema alternativu i da demokratizacija društva i članstvo u savremenoj porodici naprednih država mora biti u fokusu svih naših napora”, poručio je on.

Prema njegovim riječima, poslednji pokazitelji ne predviđaju nimalo optimizma i, nažalost, govore samo u prilog tome da aktuelna vlast nije sposobna da riješi goruće životne probleme.

“Činjenica da će javni dug na kraju 2018.godine dostići nevjerovatnih 3,5 milijardi eura, što je skoro 80 posto BDP-a, govori samo o tome da aktuelna koalicija na vlasti nije sposobna da riješi problem nezaposlenosti i da loš standard građana pokazuje da život u Crnoj Gori postaje sve teži, te da su našoj državi potrebne promjene, a samim tim i ozbiljna i odgovorna vlast”, kazao je on.

Vojinović ističe da će SNP i dalje na tom putu, putu ka punopravnom članstvu u EU, davati svoj puni politički i svaki drugi maksimum, kao što su, kako dodaje,  čvrsto ubijeđeni da je unutarcrnogorski konsenzus, odnosno dogovor oko izlaska iz krize prijeko potreban našem društvu.

Komentari: 4

Tesla

14. 09. 2018 - 12:02

Da sam Miomir Vujinovic nebih pominjao vanredne izbore kao djavola. Kad bi se sjutra odrzali SNP bi nestao.To je jasno svima sem samom SNP-u.Oni i dalje tumaraju u bezvazdusnom prostoru i vremenu. Zali boze nekadasnje partije......Tako ti je to kad 30 godina istu pricu trubis a narod ti 30 godina govori: ne tamo, necemo to,necemo vas glasati, itd.itd.
U čije ime

14. 09. 2018 - 12:31

Svaka ptica ima dva krila, jedino SNP 22! Iz kojeg li je ovaj?
Tacno

14. 09. 2018 - 14:45

krivi su oni za toliku nezaposlenost i za odlazak mladih sa sela.krivi su i za pad zivotnoga standarda i za sve ostalo sto nam se desava..
Bata Cuce

14. 09. 2018 - 15:28

E tu biste se baš proslavili.
Novi komentar