Direktor Terzić kaže da je rekonstrukcija nemoguća

Terzić: Moramo da srušimo Marakanu

Dom fudbalera Crvene zvezde, stadion "Rajko Mitić" (bivša Marakana)  mogao bi uskoro da bude srušen kako bi na njegovom mjestu niklo moderno zdanje.
Objavljeno: 14. 09. 2018 - 11:40 Promjenite veličinu teksta: A A A

To je u izjavi prilikom gostovanja na televiziji Kopernikus otkrio generalni direktor kluba iz Ljutice Bogdana Zvezdan Terzić, govoreći o dugoročnim planovima srpskog prvaka.

Terzić se konstatovao da je rekonstrukcija "Marakane" u ovom trenutku urgencija, a rušenje i izgradnja novog objekta - neminovnost.

Podsjetio je i na to da je Zvezda jedini klub od svih iz Lige šampiona trenutno sa stadionom koji ima atletsku stazu.

"Ne može da se pravi moderna arena od Marakane, jer su sve četiri tribine naslonjene na zemlju, mi nemamo prostor za komercijalni sadržaj i jedino rješenje je da se sruši čitav stadion i da se pravi moderni, novi, sa komercijalnim sadržajem, gdje bi cio objekat živio 365 dana. To je jedno rješenje",  rekao je Terzić, a zatim dodao:

"Sada, mi smo u dilemi, ja sam razgovarao sa predsjednikom Vučićem i rekao sam mu, Zvezda je jedini klub trenutno od 32 u Ligi šampiona kojim ima stadion sa atletskom stazom, a to više ne postoji. Da bismo izbacili atletsku stazu u ovoj rekonstrukciji mi moramo teren da pomjerimo skroz do zapadne tribine, a onda nam ostaju tri tribine više koje moraš da rušiš. Onda dolaziš u situaciju da praktično praviš tri četvrtine novog stadiona. Prema tome, bolje je porušiti stadion i napraviti novi sa instalacijama, podzemnim garažama i tako dalje", naglasio je on.

Komentari: 3

Centarhalf

14. 09. 2018 - 12:38

Mene iz Tolosa to jednako zanima koliko i nekoga sa Konjanirka u Beogradu sto se rekonstruise stadion Buducnosti, pa neznam sto ovo zasluzuje da bude udarna vijest. Doduse mozda jeste za Berane.
Bajo

14. 09. 2018 - 20:02

Prvo, upoređuješ Zvijezdu i Budućnost, smiješno. Drugo, navijača Zvijezde ima u CG veliki broj, tj najviše navijača koji jedan klub ima u CG je Zvijezda. Onda slijedi Partizan pa Budućnost, pretpostavljam. Eto zato je ova vijest nama bitna
KOMITA

14. 09. 2018 - 21:05

U PRAVU SI ,ZABORAVILI SMO DA STE VI NEBESKI.SRBIJA DO TOKIJA
Novi komentar