Tražili da mu se sudi u Srbiji

Bijelo Polje: Odloženo suđenje srpskom policajcu

Pripremno ročište za suđenje službeniku MUP-a Srbije Vladanu Sekuliću, koji je sumnjiči da je u novembu 2016. godine, teško povrijedio maloljetnog Rožajca F.M. odloženo je danas u Višem sudu u Bijelom Polju, jer se nijesu pojavili ni okrivljeni ni oštećeni.
Objavljeno: 14. 09. 2018 - 15:49 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako je novinarima kazao advokat oštećenog Velija Murić, branilac optuženog je podnio prijedlog sudu da predmet ustupi srbijanskim pravosudnim institucijama.

On je rekao da ne očekuje da će porodica njegovog klijenta pristati na taj zahtjev jer ne vjeruju da će doživjeti punu pravnu zaštitu.

„Oni ne vjeruju da bi srbijanske vlasti rasvijetlile ovaj slučaj u prvom redu zbog činjenice da se događaj desio od pripadnika srbijanske policije na teritoriji Crne Gore“, rekao je on.

U optužnici se navodi da je maloljetnika F.M., dok se nalazio u automobilu sa Mersudinom Murićem, teško ranio službenik Direktorata policije MUP-a Republike Srbije.

Maloljetni F.M. je tada zadobio tešku tjelesnu povredu - prostrijelnu ranu u predjelu donjih ekstremiteta.

Do incidenta je došlo u selu Stupa u blizini srpsko- crnogorske granice.

Novo pripremno ročište zakazano je za 12 oktobar kada će se odlučiti da li će se predmet ustupiti Srbiji ili će se suditi u Bijelom Polju.

 

Komentari: 2

-

14. 09. 2018 - 16:59

Naravno da je nadlezan sud u Crnoj Gori. Nije mu to RS da moze pucati na bosnjake kad mu se prohtije.
zika policajac

14. 09. 2018 - 17:08

Sujmam da je pucao sto je bosnjak no su sigurno nesto svercovali i krali a nijesu stali na poziv .Ako je postupio po pravilima lube Srbija ga nece isporucit . Vidis da ignorise montenegro i sud .
Novi komentar