Poslanica Demokrata u Skupštini Crne Gore

Popović: Zašto se na vrijeme nije ušlo u privatizaciju MA?

Nigdje pogubnije nije došlo do izražaja partijsko zapošljavanje kao što je to slučaj sa Ministarstvom saobraćaja, izjavila je poslanica Demokrata Zdenka Popović.
Objavljeno: 15. 09. 2018 - 10:46 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Nedostatak administrativnih i tehničkih kapaciteta je doveo cjelokupno odvijanje saobraćaja do potpunog kolapsa. Pored ogromnih problema u željezničkom saobraćaju, loše putne infrastrukture, zaboravljeno projektovanje petlje na Smokovcu prilikom izgradnje auto-puta, što će građane koštati 50 -ak miliona eura, javnost je ovih dana imala prilike da bude upoznata sa problemima oko davanja u zakup Aerodroma Crne Gore i rješavanja nagomilanih problema u Montenegro Airlinesu. Samo rješavanje dubioza u Montenegro-Airlinesu, kako je to rekao ministar Nurković, će koštati građane Crne Gore oko 80 miliona eura", navela je Popović u izjavi dostavljenoj Portalu Analitika.

Ona naglašava da je Misija MMF-a još u martu prošle godine upozorila Vladu Crne Gore da se mora što  prije usvojiti  ubrzani program privatizacije, posebno Montenegro-Airlinesa i svih drugih javnih preduzeća koji nemaju funkciju u oblasti javnih politika, kako bi se na taj način smanjio odliv budžetskih sredstava, a što bi povećalo prihode budžeta Crne Gore.

-Misiji MMF-a je bilo jasno da se godinama iz Budžeta Crne Gore izdvajaju značajna sredstva za pokriće gubitaka koje svake godine stvara i uvećava Montenegro-Airlines, a istovremeno pravi ogromne probleme Aerodromima Crne Gore koji su i pored toga uvijek pozitivno poslovali i ostvarivali profit" Postavlja se pitanje zašto se nije ušlo u privatizaciju MA na vrijeme, prije nego što su dugovi ove kompanije dostigli iznos od oko 80 miliona eura i da li će neko odgovarati zbog toga što se nije štitio interes građana? Šta će sada Vlada preduzeti? Sanaciju, stečaj ili gašenje kompanije? Ministar Nurković najavljuje da sve ovo košta. Da li će koštati i neke fotelje partijskih kadrova  koji već duži niz godina vode Ministarstvo saobraćaja- pita Popović i podvlači da su "neznanje, nekompetentnost i nedostatak kvalitetnog stručnog kadra doveli do ovih i ovakvih dubioza".

-Sada Vlada još dublje srlja pokušavajući da nađe koncesionara za naš najvrjedniji resurs - Aerodrome Crne Gore. Ovim je u potpunosti ogoljen sistem vođenja ekonomske politike koji se zasniva na principu privatizuj, rasprodaj, uvedi stečaj ili ugasi kompaniju, zadovolji svoje interese, sve će to narod platiti- ističe Popović.

Komentari: 3

Či je M.A.?

15. 09. 2018 - 13:02

Milovih ili Rankovih ,SOCIJALISTA?
Kondukter

15. 09. 2018 - 22:20

Bili su Rankovi a sada su Ivanovi.Blago nama sa njima!!
2 pašina brka

16. 09. 2018 - 15:41

Vjerovatno zbog onih što prekrivaju '2 pašina brka' crvenim mašnama i maramama
Novi komentar