Saopštenje Demokrata

Demokrate: Đukanović priprema javnost da odustanak od EU

  „Antievropski diskurs koji je Milo Đukanović ispoljio u posljednjem intervjuu za RTCG, najavljujući preispitivanje odnosa ako u Briselu počnu premišljanja o proširenju i predstavljajući Evropsku uniju kao bolesnika sa kolonijalnim sindromom, predstavlja vrhunac u otvorenom govoru mržnje prema EU i samom procesu evrointegracija koji Đukanović praktikuje već duže vrijeme“, navodi se u saopštenju.
Objavljeno: 16. 09. 2018 - 17:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako se dodaje, očito je da Đukanović nastoji da negativan konstrukt o EU učini preovlađujućim kako bi svoje biračko tijelo pripremio za još jedan obrt – okretanje leđa EU kada za to dođe vrijeme, a to je momenat kada EU zatraži mjerljive rezultate u okviru poglavlja 23 i 24 – temeljna prava, vladavina prava i borba protiv organizovanog kriminala i korupcije.

1309milodjukanovic2

 

„Tada bi sve ove negativne predstave koje sada Đukanović stvara o EU trebalo da posluže kao opravdanje njegovog političkog čina udaljavanja od EU i pojačavanja granica između nje i Crne Gore", navode Demokrate.

Kako se dodaje, yato je na vrijeme krenuo sa produbljivanjem prepreka na tom putu i nastojanjem da i kod građana Crne Gore pojača evroskepticizam.

„Invocirajući alternative kao što su Rusija, Kina, Turska ili SAD, Đukanović kao da poručuje: „Evo me, ja sam tu, spreman da se odreknem evropskog puta Crne Gore ako se na vidiku ukaže partner spreman da progleda kroz prste meni, mojoj braći, kumovima i prijateljima jer sam, kao i uvijek, spremniji da udarim na budućnost Crne Gore, njenih građana i svih sljedećih generacija nego li da udarim na sebe i svoje najbliže okruženje““, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, uvjereni su da mu takav naum kod građana Crne Gore ovog puta neće proći.

 

 

Komentari: 11

Batric

16. 09. 2018 - 17:38

A EU ce stajati skrstenih ruku.Pa ne bih bas rekao.
Nera

16. 09. 2018 - 17:51

Ako je neko razumio globalne svjetske procese u poslednjih 30 godina onda je to Đukanovic. To je i formula njegovog vladanja taman toliki period,a demokrate ni sada to ne razumiju što je vrlo lose za tako mlade ljude. Znaci,oni su protiv svega za što je Djukanovic i to će ih odvesti u političku propast kao što je odvelo i SNP.
Sajkaca

16. 09. 2018 - 18:47

"Bravo" Demokrate, klasican primjer kako opozicija vodi politiku. Nidje nista ne rade samo cekaju kad ce po necemu da pljunu. Sad je odustajanje od EU proces za koji nista nijesu ucinili osim da pokvare ogovaranjem i podmetacima. I znaju da lazu ovakvim izjavama ali nemaju sto drugo da ponude. Imaju da uzmu, masne plate za bitanzenje i da hohstaplerisu i Srbuju tamo dje su uzeli vlast. A kako se kocopere, prvo da covjeka nervira a sad samo da im se smije.
Alo

16. 09. 2018 - 19:25

Djukanovic im kaze u brk... Mozda njih niije briga za nas, pa ce da nas stave na stend bay, ali cisto da znaju da ima i drugih solucijaa. Da znaju da mi jesmo evropljani i ocemo da budemo njen clan, ali nismo za cuskanje i cekanje
BODIN

16. 09. 2018 - 20:43

A što mislite koliko bi mu trebalo MINUTA da "ubijedi"moralne patuljke"da postoji alternativa EU tj.Istočnjačka ljubav zaborava nema.
Laki

16. 09. 2018 - 21:31

Ovaj treba da popije mlijeko i da ide na spavanje.Nevjerovatna nebuloza.
Realno Meljine

16. 09. 2018 - 21:49

Vi Demokrate nemate blage veze sa zdravim razumom, tumacenje vam je na nivou djeteta od 3 godine. Kada bi se Djukanovic okrenuo protiv Evrope, ne bi on bio ni 3 mjeseca na sadasnjoj funkciji. DEmokrate su izgubljene u prostoru.
Crnogorski Betoven

16. 09. 2018 - 22:46

Demokarate se petljaju u nešto o čemu pojma nemaju.
danilo s.

17. 09. 2018 - 08:19

Vidjeli smo kako "Demokrate" vladaju, Čim dodju na vlast počinju bilbordi, ploče, spomenici četnicima, ćirilica, proslava tragičnih godišnjica za CG, i sl. Demokrate su demagozi i populisti. Taj nihov populizam postaje dosadan, jer se svi ponavljaju kao papagaji. CG mozda i ne mora, ili neće ući, - bar sa dogledno vrijeme - u EU? Ne zbog CG već zbog trenutnog haosa u EU. No, ono sto mora učinjeti - po svaku cijenu - je usvajati EU zakone i stvoriti pravnu državu kompatibilnu sa EU standradima. Takodje, nema nikavih razuloga za neodržavanje dobrih odnasa sa Kinom, Turskom, pa i Rusijom. EU je, u prvom redu, zajedničko tržiste. Otvoreno za konkurenciju. Pogodite kome odgovara sloboda trgovanja? Sigurno ne malim i nerazvijenim državama sa nekonkurentnom ekonomijom. Zato treba ići naprijed u EU. Ali sa oprezom. I sve jačom ekonomijom.
BODIN

17. 09. 2018 - 15:46

DANILO -ne mogu vjerovati da ne vidiš da je zemlja u rasulu,privreda ne postoji,stanovništvo na ivici egzistencije,totalni kolaps po svim šavovima,prodaju se rasursi pošto zašto da se produži vlast tj.agonija u kojoj živimo.Jedino žive ljudi u vlasti i oni oko njih sa neukusnim primitivizmom bogastva prkoseći nama koji preživljavamo i od koga su oteli sve.Uz to koristeći državu i naš patriotizam kao oružje u očuvanju vlasti.Danilo zaboga pa ovo treba mijenjati-jer više se ne može ovako.
danilo s.

18. 09. 2018 - 08:17

Ne vidimo isto? Po meni, CG je napravila veliki korak naprijed od nezavisnosti. Najveći je ulazak u NATO. Da je moglo bolje - moglo je. Da li treba nešto mijenjati? Uvijek. Samo ne mijenja se sa nečim mnogo gorim. A od ove opozicije nema nista gore za CG. Umjesto lamentiranja o problemima koje ste naveli (mnogi stoje) treba razmišljati sto - i kako – promijeniti? Da bi nam – svima – bilo bolje. Možda bi prvi korak mogao biti - da počnemo da se uzajamno poštujemo? Da pokušamo da vidimo covjeka u protivniku. Da ga saslušamo. I razumijemo. Jer, ako je svako u pravu – ništa nije pravo.
Novi komentar