Nezapamćeni zločin u Bosni

Priznao da je sjekirom ubio majku, pa jeo njene djelove tijela

Horor od kojeg se ledi krv u žilama dogodio se u naselju Baštra između Bosanske Krupe i Bužima.
Objavljeno: 17. 09. 2018 - 12:43 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kao prizori iz horor filma za policijske istražitelje iz BiH bilo je otkopavanje na više lokacija djelova raskomadanog tijela 60-godišnje Nasihe Velić iz mjesta Baštra kod Bosanske Krupe čije ubistvo je priznao njen sin Sabahudin, a još jeziviji bili su detalji koje su objavili mediji u BiH da se radi o kanibalu koji je jeo tijelo majke.

Kako je objavio sarajevski Dnevni Avaz, 33-godišnji Velić se odvezao vozilom u Sarajevo gdje je prijavio da je sjekirom ubio svoju 60-godišnju majku Nasihu.

Policija ga je uhapsila sa velikim oprezom, a nakon što su ga odveli u policijsku stanicu on je, po pisanju Avaza, “hladno kazao da je majku zaklao i da je prepolovio njeno tijelo”.

Po navodima neimenovanog policijskog izvora, 33-godišnjak je opisivao detalje zločina koji ih je potresao.

Kako prenosi Hina, Sabahudin Velić je rekao da je desetak dana sjekao i jeo djelove tijela žene.

Ostatak njenog tijela je, po sopstvenim tvrdnjama, raspačao, zatim zapalio i zakopao na različitim lokacijama u okolini kuće.

Kada su ga policajci pitali zašto je to uradio odgovorio je da je bio pod uticajem crne magije i da su mu nepoznate osobe naredile da to uradi.

Nakon ove jezive izjave sarajevski policajci su kontaktirali kolege iz MUP-a Unsko Sanskog kantona koji su cijelu noć provjeravali vjerodostojnost izjave kanibala, a u međuvremenu je njegov brat nazvao policiju i rekao da sumnja da je Sabahudin ubio majku i da mu je to saopštio putem telefona prije nego se predao policiji. Nekoliko bagera je prekopalo okolinu kuće i širi lokalitet, a juče popodne pronađeni su dijelovi tijela nesretne žene.

Komentari: 0

Novi komentar