Dačić: Da priznamo Kosovo? Kad na vrbi rodi grožđe

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je danas da će Srbija priznati nezavisnost Kosova i dozvoliti im stolicu u UN "kad na vrbi rodi grožđe".
Objavljeno: 17. 09. 2018 - 15:46 Promjenite veličinu teksta: A A A

On je istakao i da prištinske vlasti svakodnevno upućuju veoma raznolike poruke koje nemaju veze sa realnošću.

Po pitanju Kosova treba tražiti kompromis, a za izjave Hašima Tačija u vezi sa pripajanjem Preševa rekao je da "on nešto mora da priča, jer ga napadaju sa svih strana".

"Oni neće da pričaju o korekciji, a hoće Preševo i Bujanovac? Mnogo su pametni. A znate kada će to biti, da Kosovo uđe u UN, da ih priznamo kao državu? Kad na vrbi rodi grožđe", rekao je Dačić novinarima u ambasadi Grčke u Beogradu.

Oni koji su priznali Kosovo i pravili aranžmane sa Martijem Ahtisarijem su, kaže, sada zaprepašćeni zato što se razgovara o granicama, a prvi su proglasili Kosovo za državu i narušili integritet Srbije.

To znači, navodi ministar, da oni ne žele da se bilo šta okrnji od onoga što nazivaju "kosovska država".

"Mi smo izašli sa nekim predlozima, a pošto su oni protiv korekcije granica, šta oni predlažu nama?", upitao je Dačić navodeći da druga strana koja ne želi korekcije želi da Srbija prizna Kosovo, a da dobije ZSO za sjever Kosova. "Ja kažem zaboravite, od toga nema ništa", poručio je Dačić.

Komentari: 11

Objektivni

17. 09. 2018 - 16:49

Bio je jedan koji je na ponudu da opstane Jugoslavija kao savez drzava ili konfederacija odgovarao sa " MALO MORGEN" . I svi znamo kako su prosli i on i njegov projekat . A sad se ovaj bucko javlja sa " kad na vrbi rodi groždje " . Iznenadice se kad bas vidi groždje na vrbi .
Nikola

17. 09. 2018 - 19:45

Dacic je Milosevicev segrt..Sa tim "malo morgen" uskoro ce ostati bez Vojvodine,zadnje federalne jedinice ex-Yu, koja gleda da se sto prije otkaci od ludacke politike politiacara iz Beograda.
Sovereign

19. 09. 2018 - 19:45

Срба у Војводини 80+% а црнигораца у бившој СР ЦГ 40+%. Видјећемо кога ће да черече у будућности Ниџо доме
GRAĐANSKI

21. 09. 2018 - 14:54

Što ćete Srbalji sa ALBANSKIJEM Kosovom u-činjet? Da čujem?!?
Deki

18. 09. 2018 - 08:15

...kad na vrbi rodi grožđe...tako se više ni đeca u drugi osnovne ne šale.
Vlaška posla

17. 09. 2018 - 17:13

; I to spada u problem srpske inteligencije. Ona je podstrekivala i podržavala srpski autizam. Srbi su sada kao autistično dete, koje ne kontaktira sa spoljnjim svetom, koje nije u mogućnosti da bilo šta izgovori, koje nije u mogućnosti da čuje šta mu se govori. Srbija nije u stanju da čuje šta se govori, šta se misli, niti je u stanju da ode čak ni do Zagreba. Srbija nije u stanju da vidi u kom je svetu. Ona je u jednom lažnom svetu, u lažnoj stvarnosti. Ovo što vidite nije "stvarna stvarnost", ovo je srpska stvarnost. Ta srpska stvarnost je luda stvarnost. Završne akorde toj ludoj stvarnosti dao je Slobodan Milošević, koji je i sam van pameti i van stvarnosti. On je, verovatno, svoje ludilo prebacio celoj naciji. On je Srbima izgradio paralelnu stvarnost koju oni podnose neverovatno dobro.
balijaska posla

17. 09. 2018 - 18:06

A u kojoj stvarnosti zivis ti Mujaga ? Lepo vam Vlah rekao " kad na vrbi zesvrbi " . Nego se lepo dogovorite o razmeni teritorije i iza tarabe kreirajte stvarnost .
savjet

18. 09. 2018 - 00:25

Ajde u RS pa tamo kroji cetnicku pravdu. Kod nas su Muslimani potpuno ravnopravni
CT

17. 09. 2018 - 22:37

Odavno ste ga vi priznali u sebi ali necete javno. Takva vam je svaka rabota.
Pjevac

18. 09. 2018 - 02:32

A kad ces ti da priznas da si mali Slobo... i da se ponosis time...
Koferce

18. 09. 2018 - 08:08

Kad ga ne priznajete otkud Srbi (Srpska Lista) u Skupstini i Vladi Kosova? Kome vi to mazete oci?
Novi komentar