Skupština saopštila

Posjetu poslanika Tajvanu nije organizovao parlament

Poslanik i predsjednik URA-e Dritan Abazović, poslanik Demokrata Danilo Šaranović i nezavisna poslanica Anka Vukićević, borave u posjeti Tajvanu. Iz Skupštine Crne Gore je saopšteno da nije dobijen zvaničan poziv za posjetu Tajvanu, zbog čega ni posjeta pomenutih poslanika nije realizovana u organizaciji parlamenta.
Objavljeno: 17. 09. 2018 - 16:55 Promjenite veličinu teksta: A A A
Posjetu poslanika Tajvanu nije organizovao parlament
Foto: GP URA Facebook

- Crna Gora nema uspostavljene diplomatske odnose sa Tajvanom, jer podržava teritorijalni integritet i politiku „jedne Kine“. Crna Gora na međunarodnim forumima principijelno zastupa taj stav i podržava kineske napore u implementaciji mjera za poboljšanje svih oblika saradnje između matice Kine i ostrva Tajvan. Shodno tome, zvanični predstavnici Crne Gore pa ni pomenuti poslanici ne mogu predstavljali državu i njene institucije u državama sa kojima Crna Gora nema diplomatske odnose – ističe se u saopštenju Skupštine i dodaje da se predsjednik parlamenta Ivan Brajović, koji shodno Poslovniku odobrava službena putovanja poslanika u inostranstvo, drži se principijelnog stava da poslanicima koji su verifikovali mandate i primaju poslaničke plate a ne učestvuju u radu plenuma i radnih tijela Skupštine, ne mogu biti odobreni troškovi službenih putovanja u inostranstvo.

Komentari: 4

nik

17. 09. 2018 - 19:44

Otisli da obidu crnogorsku porodicu SINAVATRU i da se uvjere da nemaju problema kao manjina
lolo

18. 09. 2018 - 03:51

Ovi su na Tajvan ne Tajland, kad otvoris atlas na stranu dje jugoistocna azija, tamo ces ih nac. Atlas je ....:)
Fahro

18. 09. 2018 - 15:01

Hahahaaha, blago TEBI za znanje.Mada nije ni cudo koga branis. Inace moram jos dodati da ova grupica nije toliko glupa koliko pokvarena.Ovo se ne moze drugo prekomentarisati sem diverzija CG prema Kini.Necuveno !!!
Ćalasan

18. 09. 2018 - 17:08

Šta se čudite, HEROSTRAT je zapalio Artemidine stubove kada mu nije ostalo ništa vrijedno da skrene pažnju ljudi. Ovi CG Herostrati su odlutali na Tajvan....da ovo nijeste objavili možda bi neko od ovih "ugrizao psa" samo da se čuje da postoje...?
Novi komentar