Poručio predsjednik u čestitki

Kad god je u Nikšiću bilo dobro, bolje je bilo u cijeloj CG

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović čestitao je 18. septembar - Dan Opštine Nikšić, predsjednicima opštine i skupštine Veselinu Grboviću i Radivoju Nikčeviću, odbornicima, svim građanima Nikšića i učesnicima svečane sjednice.
Objavljeno: 17. 09. 2018 - 17:27 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Napredak savremene Crne Gore, članice NATO, zemlje na poodmaklom putu u EU, multietničke zajednice koja je važan faktor regionalne stabilnosti, u dobroj mjeri ogleda se i kroz razvoj i uspon Niksića. Kao što je uvijek bilo u novijoj crnogorskoj istoriji, kad god je u Niksiću bilo dobro, bolje je bilo u cijeloj Crnoj Gori. Današnji Nikšić sa svim svojim prirodnim i ljudskim resursima, utemeljen na slobodarstvu i antifasizmu, dok dobija vidljive obrise modernog grada, i vraća svoj prepoznatljivi dobri stari duh kulturnog, obrazovnog i poslovnog centra, postaje i vjesnik novog tehnološkog doba u Crnoj Gori, što je garant sigurne i izvjesno bolje budućnosti. Preduslov za to je stvaranje uslova za dinamičniji ekonomski razvoj, i za brže zapošljavanje mladih ljudi kroz proces sticanja novih znanja i osposobljenost za obavljanje raznovrsnih i novih zanimanja koja sobom nosi savremeni tehnološki razvoj, što je najbolja legitimacija za ulazak na evropsko tržiste rada, koje se otvara članstvom u EU kojem težimo.

Odgovornost za takav razvojni trend opštine Niksić je prvenstveno na lokalnoj upravi, u saradnji s Vladom i drugim institucijama na državnom nivou. Na tim opredjeljenjima uvijek možete računati na moju punu podršku i razumijevanje", kaže se u čestitki crnogorskog predsjednika.

Komentari: 3

Anagustum

18. 09. 2018 - 02:43

Tako je!,, ja sam da se vrne staro imeNikshicu i ptrovcu. Anagustum I Lastva...
ja

18. 09. 2018 - 09:06

i za Nikšić, i za Crnu Goru bi bilo pametno da je proglašen glavnim gradom.
Ciro

18. 09. 2018 - 12:28

Amin!
Novi komentar